ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία σε Μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ την Παρασκευή – Πώς θα πάτε στη δουλειά σας

Απεργία σε Μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ την Παρασκευή – Πώς θα πάτε στη δουλειά σας

Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στα Μέσα Μεταφοράς – Οι εναλλακτικοί τρόποι για να κινηθείτε στην πρωτεύουσα – Η κακοκαιρία αναμένεται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τις μετακινήσεις

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν την Παρασκευή (12/01) οδηγοί και επιβατικό κοινό στην Αθήνα καθώς, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποφάσισαν κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα, αύριο Παρασκευή , ακινητοποιημένοι θα είναι όλο το 24ωρο οι συρμοί του μετρό (γραμμή 2 και 3) και του τραμ, ενώ για τρεις ώρες, από τις 12.00 έως τις 15.00, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ).

Το επιβατικό κοινό θα μπορεί ωστόσο να χρησιμοποιήσει για τις μετακινήσεις του τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, που θα κινηθούν κανονικά. Ωστόσο, τη Δευτέρα (15/01), ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, αλλά και στον ηλεκτρικό, αποφάσισαν 24ωρη απεργία. Επίσης, 24ωρη απεργία αποφάσισαν για την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συρμοί του μετρό θα είναι και πάλι ακινητοποιημένοι την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αφού το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, θα προχωρήσει σε νέα 24ωρη απεργία.

Σημειώνεται, πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Λύση αποτελεί το ταξί, ωστόσο, θα πρέπει να υπολογίσετε και την κίνηση στους δρόμους καθώς αρκετοί πολίτες που χρησιμοποιούν τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς θα πάρουν το αυτοκίνητο για να κινηθούν την ημέρα της απεργίας. Αν μάλιστα βρέχει, η κατάσταση θα είναι... δραματική!

Στις κεντρικές λεωφόρους η κίνηση αναμένεται πολύ αυξημένη και οι οδηγοί θα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες ενώ, και το πάρκινγκ – κυρίως στο κέντρο της Αθήνας – θα είναι δύσκολο.

Όποιο μέσο και αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε για να μετακινηθείτε την Παρασκευή, θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή και κυρίως να ξεκινήσετε λίγο νωρίτερα, ακόμα και για κοντινούς προορισμούς.

Στο μεταξύ, σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν την Δευτέρα (15/01) και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

Τέλος, δένουν κάβους τα πλοία σε όλη τη χώρα αύριο καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 της συγκεκριμένης ημέρας έως τις 24:00.

Σχετικές ειδήσεις