ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στη Βοιωτία: Έκλεισε σχολείο στο Ακραίφνιο - Aρρώστησαν 45 από τα 60 παιδιά

Συναγερμός στη Βοιωτία: Έκλεισε σχολείο στο Ακραίφνιο - Aρρώστησαν 45 από τα 60 παιδιά

Υψηλός πυρετός, τάση για εμετό, λιποθυμία, πόνος στην κοιλιά και τα κόκκαλα, είναι μερικά από τα συμπτώματα που εμφάνισαν τα παιδιά - Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ανησυχία στους γονείς αλλά και στους καθηγητές έχει προκαλέσει το γεγονός ότι 45 από τους 60 μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Ακραιφνίου είναι άρρωστοι.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αλέξανδρος Καρκανάς αποφάσισε να κλείσει το σχολείο και αμέσως σήμανε συναγερμός στις Υγειονομικές Αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα παιδιά είναι υψηλός πυρετός, εμετοί, τάση για εμετό και λιποθυμία, πόνο στην κοιλιά και τα κόκκαλα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ηλικιωμένοι στην περιοχή έχουν τα ίδια συμπτώματα.

Άμεσα στο Ακραίφνιο βρέθηκαν συνεργεία του τμήματος υγείας της ΠΕΒ προκειμένου δείγματα νερού να σταλούν για ανάλυση ώστε να αποσαφηνιστεί αν ευθύνεται το νερό για το επιδημιολογικό περιστατικό.

Οι υπεύθυνοι της υγειονομικής υπηρεσίας ολοκλήρωσαν τη δειγματοληψία σε βρύσες του σχολείου, εξωτερικές βρύσες και σε τέσσερα ακόμη σημεία του χωριού.

Τα δείγματα θα σταλούν στο χημείο της Λιβαδειάς..

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σχετικές ειδήσεις