ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά: Τεράστια η καταστροφή στο Πολεμικό Μουσείο των Χανίων - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά (pics+vids)

Φωτιά: Τεράστια η καταστροφή στο Πολεμικό Μουσείο των Χανίων - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά (pics+vids)

Φωτιά: Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή από τη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 21:30 το βράδυ της Κυριακής (22/7/) στο Πολεμικό Μουσείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τζανακάκη και Σφακιανάκη, στο κέντρο των Χανίων.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και παρά την μεγάλη κινητοποίηση των Πυροσβεστών που έδωσαν τιτάνια μάχη με τις φλόγες, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Σύμφωνα με το Flashnews.gr, το ιστορικό κτήριο του παλιού στρατώνα έγινε παρανάλωμα του πυρός ενώ οι πυκνοί καπνοί και οι φλόγες ήταν ορατοί από διάφορες περιοχές των Χανίων, σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

Μάλιστα, τμήματα του κτηρίου κατέρρευσαν και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης από τους πυροσβέστες στην ανατολική πτέρυγα του συγκροτήματος.

Εκτός από τη σωτηρία του κτηρίου, που όπως φάνηκε ήταν αδύνατη, μέλημα των Πυροσβεστών ήταν να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς στον κήπο και στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, που βρίσκεται στην πίσω πλευρά.

Οι πυκνοί καπνοί και οι φλόγες από την πυρκαγιά ήταν ορατοί από διάφορες περιοχές των Χανίων, σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων ενώ οι δρόμοι περιμετρικά του κτηρίου έκλεισαν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Οι δρόμοι γύρω από το κτήριο είχαν αποκλειστεί από τη αστυνομία. Έξω από το φλεγόμενο μουσείο βρέθηκε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, η Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη, καθώς και στελέχη του στρατού

Φωτογραφίες και βίντεο από Flashnews.gr