ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αττική: Χρήσιμα τηλέφωνα για σημεία όπου προσφέρεται στέγη και φαγητό στους πληγέντες

Φωτιά Αττική: Χρήσιμα τηλέφωνα για σημεία όπου προσφέρεται στέγη και φαγητό στους πληγέντες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η χώρα, με τα μέτωπα πυρκαγιών που είναι ακόμα ενεργά σε πολλά σημεία της Αττικής.

Αρκετοί είναι οι χώροι όπου οι πληγέντες από τις πυρκαγιές μπορούν να βρουν προσωρινό κατάλυμα και φαγητό, μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση.

Για δήλωση αγνοουμένων από τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές μπορείτε να καλέσετε στο 199, ενώ άνοιξε γραμμή βοήθειας στο 108. Όποιος θέλει να δώσει αίμα για τους τραυματίες μπορεί να μεταβεί στο Σισμανόγλειο. Η διέλευση από τα διόδια είναι δωρεάν.

Λόγω της πυρκαγιάς συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και ήδη πρώτης ανάγκης στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Μάκρης (Λεωφ. Μαραθώνος 104).

Ανοιχτό είναι το Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης με κυλικείο και σταθμό πρώτων βοηθειών.

Το κεντρικό σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στη Ραφήνα παρέχει νερό και φαγώσιμα, ενώ στο κέντρο του Πικερμίου, οι καφετέριες EVEREST και Γρηγόρης μικρογεύματα προσφέρουν δωρεάν νερό και φαγητό

Για όσους βρίσκονται στην Κινέτα υπάρχει ανοιχτή αυλή στους Αγίους Θεόδωρους για τα αδέσποτα ζώα που κινδυνεύουν. Αν δείτε ζώο κοντά στην πυρκαγιά μαζέψτε το και καλέστε στο 6975664142. Για περίθαλψη ζώων μπορείτε να καλέσετε και στο 2108013302.

Διαβάστε επίσης: Βιβλική η καταστροφή από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα - Εικόνες αποκάλυψης

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

- Στέγη και περίθαλψη σε όσους έχουν ανάγκη, ΚΑΠΗ Κινέτας και Μεγάρων, αλλά και στο Δημαρχείο και το Πνευματικό κέντρο Ραφήνας

- Στέγη στο Marathon Beach hotel Λεωφ Ποσειδώνος 12, Μαραθώνας Νέα Μάκρη 2294 095022

- Δημοτικό κτήριο Νέας Μάκρης 22943-20582

- Δωρεάν στέγη και φαγητό από το La Playa Marathon

- Δωρεάν στέγη στο ξενοδοχείο Νηρέα-Νέα Μάκρη 2294091214

- Το 1ο και 2ο δημοτικό Αγίων Θεοδώρων προσφέρει στέγη μέχρι νεωτέρας

- Τα CGS - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΩΣΤΕΑ - ΓΕΙΤΟΝΑ στην Παλλήνη ανακοίνωσαν το εξής: «Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η. Το CGS, λόγω της πρωτοφανούς καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική, θα παραμείνει ανοιχτό για να φιλοξενήσει όσες οικογένειες έχουν ανάγκη από στέγη, φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης. Παλλήνη 15351, Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6030411 6949 728062».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ - Εθνική τραγωδία: Τουλάχιστον 49 νεκροί από τις πυρκαγιές στην Αττική

Φωτιά Μάτι: Έτσι βρήκαν τραγικό θάνατο 26 άνθρωποι στην ταβέρνα (vids)