ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας - Αγνοείται ο κυβερνήτης

Πτώση αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας - Αγνοείται ο κυβερνήτης

Πτώση αεροσκάφους | Πολεμική Αεροπορία: Ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Τ-2 Buckeye της 120 ΠΕΑ κατέπεσε λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί της Τρίτης (28/08/2018) στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στη Σπάρτη και την Τρίπολη, κοντά σε δασώση περιοχή στο χωριό Βλαχοκερασιά.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα «Θάρρος», ο συγκυβερνήτης επικοινώνησε με τη μονάδα και είναι καλά στην υγεία του, ενώ γίνονται προσπάθειες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το πλήρωμα του αεροσκάφους αποτελείτο από δύο έμπειρους υποσμηναγούς, ενώ οι αναφορές της Πολεμικής Αεροπορίας κάνουν λόγο για ενεργοποίηση και των δύο εκτινασσόμενων καθισμάτων κατά τη στιγμή της πτώσης του Τ-2.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας , με τη συνδρομή ελικοπτέρου.

Το αεροσκάφος Τ-2 Buckeye

t2 ekpaideytiko

Το T-2 Buckeye είναι αμερικανικής κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αυτού του τύπου το 1976 αναμόρφωσε ριζικά το σύστημα αεροπορικής εκπαίδευσης. Οι δυνατότητες του νέου εκπαιδευτικού στην προκεχωρημένη εκπαίδευση και στην εκπαίδευση όπλων δεν μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές των Τ-33 που αντικατέστησαν.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Τεχνικά χαρακτηριστικά - Επιδόσεις Τ-2 Buckeye

  • Πλήρωμα: 2 (εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος)
  • Κινητήρες: 2 J-85-GE-4Α/ Ώση: 2.950 λίβρες έκαστος
  • Εκπέτασμα Πτερύγων: 11.6μ
  • Μήκος: 11.8μ
  • Μέγιστη ταχύτητα: 840 km/h ή 0.85 Mach
  • Μέγιστο ύψος: 13.800μ. ή 45.200 πόδια

Διαβάστε επίσης: