ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη στα Σκόπια ο Ψωμιάδης

Συνελήφθη στα Σκόπια ο Ψωμιάδης

Σε καφετέρια των Σκοπίων συνελήφθη από Σκοπιανούς αστυνομικούς, ο Μάκης Ψωμιάδης.

Ο άνθρωπος που κατηγορείται για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, απολάμβανε στη γειτονική μας χώρα τον καφέ του, όταν τον πλησίασαν αστυνομικοί και του φόρεσαν χειροπέδες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι άνδρες της Σκοπιανής αστυνομίας, έφτασαν στη σύλληψη του Ψωμιάδη έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ο κ. Ψωμιάδης ήταν μόνος του στην καφετέρια, ενώ είχε ξυρίσει και το μουστάκι του προκειμένου να μην αναγνωρίζεται. Φορούσε τζιν παντελόνι και δερμάτινο καφέ μπουφάν. Όπως έγινε γνωστό έχουν κινηθεί ήδη οι διαδικασίες έκδοσής του, αφού υπάρχει Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του.

Στην κατάθεσή του, ο Μάκης Ψωμιάδης ισχυρίστηκε πως μετέβει στα Σκόπια με πούλμαν προκειμένου να πάει να παίξει στο καζίνο. Μάλιστα, στους Σκοπιανούς επέδειξε την κανονική του ταυτότητα και όχι κάποια πλαστή.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών:

«Συνελήφθη, σήμερα (09.11.2011) το μεσημέρι, στα Σκόπια, 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αγώνων ποδοσφαίρου – «στημένα παιχνίδια»

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε από τις Αρχές Ασφάλειας των Σκοπίων ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που παρασχέθηκαν από τις Ελληνικές Αρχές (Ελληνική Αστυνομία – Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών)».