ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: «Στο πόδι» για τον «Ζορμπά» σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια

Κακοκαιρία: «Στο πόδι» για τον «Ζορμπά» σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια

Πως «ταξιδεύει» ο κυκλώνας - Δύσκολη νύχτα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας…

Με τα πρώτα σημάδια του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ζορμπά» να αποτυπώνονται στη Βοιωτία, τη Λοκρίδα, την Κεντρική και νότια Εύβοια, η Περιφέρεια Στερεάς περιμένει δύσκολη νύχτα.

Τη μανία της φύσης αντιμετώπισε πρώτα η Θήβα με κατακλυσμιαία βροχή και ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ. Το ίδιο κύμα έπληξε το Προκόπι, την Αγία Άννα και στη συνέχεια και το Δήμο Λοκρών και στη νοητή γραμμή μέχρι Αρκίτσα, Θεολόγο, Μαντούδι.

Στις 11 το βράδυ δόθηκε εντολή από τον Περιφερειάρχη ΠΥ Στερεάς Αρχιπύραρχο Νίκο Σπαή για ενίσχυση των δυνάμεων στη Λοκρίδα με οχήματα από Λαμία για άντληση υδάτων από Αρκίτσα.

Ήδη στο Κέντρο της ΠΥ έχουν δεχτεί πάνω από 50 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας, όπως στην Κυρτώνη και στο Θεολόγο.

Στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Λαμίας όπου βρίσκεται και ο κ. Σπαής έχει δημιουργηθεί Κέντρο Επιχειρήσεων με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα και τον Προϊστάμενο Πολύζο Ζώη, αλλά και Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας για το συντονισμό όλων των δυνάμεων που μπορούν να προσφέρουν βοήθεια προς τους πολίτες.

Αυτή τη στιγμή το μέτωπο απειλεί τη Φθιώτιδα, ενώ υπάρχει η πρόβλεψη να στροβιλιστεί και πάλι πάνω από το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Το ευτύχημα για είναι ότι ο Σπερχειός βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα. Μέσα στη Λαμία λίγο μετά τα μεσάνυχτα (12:30') στον Ξηριά μπήκαν κώνοι, αφού κατέβασε αρκετό νερό που έιχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος.

Πολύ νερό έχει πέσει στη Λοκρίδα που αντιμετωπίζει και τα περισσότερα προβλήματα.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για τον κυκλώνα Ζορμπά

Πηγή: lamiareport.gr