ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλώνας Ζορμπάς: Χωρίς προβλήματα το λεκανοπέδιο Αττικής

Κυκλώνας Ζορμπάς: Χωρίς προβλήματα το λεκανοπέδιο Αττικής

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται το πέρασμα του κυκλώνα Ζορμπά από το λεκανοπέδιο Αττικής.

Η ένταση της βροχόπτωσης μειώθηκε αισθητά, με αποτέλεσμα τα προβλήματα που εμφανίζονται στην κυκλοφορία σε ορισμένες περιοχές της Αττικής να αποκαθίστανται σχετικά γρήγορα.

Πριν από λίγη ώρα, αποκαταστάθηκε μάλιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας και η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Μαραθώνος.

Επίσης, κανονικά διεξάγεται εδώ και μερικές ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Υπενθυμίζεται ότι από τις πρωινές ώρες της Κυριακής ο κυκλώνας, εξασθενημένος πλέον, κινείται στην περιοχή μεταξύ Ανατολικής Στερεάς και Νότιου Ευβοϊκού, όπως φαίνεται εξάλλου και σε δορυφορικές εικόνες.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του ΕΑΑ, τις επόμενες ώρες θα κινηθεί αργά προς τα βορειοανατολικά, περνώντας μέσα στο Αιγαίο τις απογευματινές ώρες.

Για το υπόλοιπο της ημέρας ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σε Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Ανατολική Στερεά (βόρεια τμήματα Αττικής, Φθιώτιδα και Βοιωτία), Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και βαθμιαία στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα αναμενόμενα ύψη βροχής θα είναι μεγάλα και πιθανώς να δημιουργήσουν προβλήματα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του ΕΑΑ.