Φρίκη στην Αθήνα: Παιδεραστής μοίραζε στο Διαδίκτυο σκληρό πορνογραφικό υλικό με παιδιά

Νewsbomb

Φρίκη στην Αθήνα: Παιδεραστής μοίραζε στο Διαδίκτυο σκληρό πορνογραφικό υλικό με παιδιά

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ένας άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω Διαδικτύου. 

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού CNCECC (Canada National Child Exploitation Coordination Center) που εδρεύει στον Καναδά, σύμφωνα με τις οποίες, χρήστης του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, κάνοντας χρήση συγκεκριμένης διαδικτυακής εφαρμογής επικοινωνίας, μεταφόρτωσε (upload) σε ομάδα συνομιλιών φωτογραφίες με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ακολούθως η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αιτήθηκε σχετική άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και με βάση το σχετικό βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, πραγματοποίησε επικοινωνία με την εμπλεκόμενη εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου από όπου προέκυψε η οικιακή σύνδεση διαδικτύου του άνδρα.

Κατόπιν των ανωτέρω, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στην οικία του, σε περιοχή της Αττικής και διεξήγαγε έρευνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και κάρτα αποθήκευσης Micro SD. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υπεβλήθη στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved