ΕΛΛΑΔΑ

Οικονομόπουλος: Τον Ιανουάριο του 2019 ενεργοποιείται η αποπομπή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Οικονομόπουλος: Τον Ιανουάριο του 2019 ενεργοποιείται η αποπομπή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νικόλαος Οικονομόπουλος, ανακοίνωσε ότι έλαβε σήμερα, Πέμπτη (11/10/2018) επιστολή από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ), σύμφωνα με την οποία η απόφαση αποπομπής ενεργοποιείται την 1η Ιανουαρίου 2019.

Σε περίπτωση που υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα, όμως, σε αυτό το διάστημα, η ΔΟΕΣ θα ανακαλέσει την απόφαση αναστολής της ιδιότητας του μέλους σε βάρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επισημαίνει ο κ. Οικονομόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΕΕΣ δηλώνει: «Σήμερα και ώρα 14:17 έλαβα επιστολή από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) κ. Francesco Rocca, στην οποία μου ανακοινώνει ότι η ενεργοποίηση της ήδη ειλημμένης απόφασης από τον Σεπτέμβριο 2017, στην 36η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. στην Γενεύη, μετατίθεται χρονικά για την 1η Ιανουαρίου 2019.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι στην περίπτωση που μέχρι τότε έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα της Δ.Ο.Ε.Σ., θα ανασταλεί κάθε περαιτέρω διαδικασία εις βάρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οριστικά και αμετάκλητα.

Από τώρα με ενημερώνει ότι η Επιτροπή Συμμόρφωσης & Διαμεσολάβησης θα παρακολουθεί την πορεία ολοκλήρωσης του "οδικού" χάρτη, ώστε όταν ολοκληρώσουμε την υλοποίηση των υπολοιπόμενων προαπαιτούμενων αυτομάτως ανακαλείται η απόφαση της αναστολής, καθώς ήδη ο Πρόεδρος Rocca έχει εξουσιοδοτηθεί από τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. προς τούτο».