Ανανεώθηκε:

Άρθρο - «φωτιά» του Newsweek: Ανησυχία για βιασμούς παιδιών στη Μόρια

Newsbomb

Άρθρο - «φωτιά» του Newsweek: Ανησυχία για βιασμούς παιδιών στη Μόρια

Newsweek | Μόρια: Το φόβο με τον οποίο ζουν καθημερινά γυναίκες και παιδιά στην Μόρια με τις πολυάριθμες αναφορές για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης περιγράφει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό περιοδικό Newsweek – ένα ακόμα δημοσίευμα-κόλαφος για τον καταυλισμό. 

Όπως αναφέρει το περιοδικό, οι μισές από τις περιπτώσεις αφορούν κορίτσια και αγόρια κάτω των 18 ετών, με τουλάχιστον δύο περιστατικά για παιδιά ηλικίας πέντε ετών.

Όπως λένε στον συντάκτη του άρθρου μητέρες που ζουν εκεί, όταν πέσει η νύχτα στη Μόρια, μένουν ξάγρυπνες μέσα στις σκηνές τους από φόβο για την ασφάλεια των οικογενειών τους, καθώς δεν είναι λίγες οι αναφορές για εκτεταμένη βία και σεξουαλική κακοποίηση σε παιδιά και γυναίκες.

Από τα μέσα Μαΐου, οι περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης έχουν εκτοξευθεί, αναφέρει το περιοδικό. Ο συντονιστής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Δρ. Ντέκλαν Μπάρι, μιλώντας στο Newsweek δήλωσε ότι από τα μέσα Μαΐου, ο οργανισμός έχει κατά μέσο όρο μία αναφορά την εβδομάδα για περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάρι, οι περιπτώσεις αυτές αφορούσαν γυναίκες, άνδρες και παιδιά στον καταυλισμό αλλά σχεδόν οι μισές, αφορούσαν αγόρια και κορίτσια ηλικίας κάτω των 18 ετών, με τουλάχιστον δύο περιστατικά που αφορούσαν παιδιά ηλικίας πέντε ετών.

«Σε μία περίπτωση, ένας πατέρας είχε φύγει από τη σκηνή για να πάρει φαγητό και μόλις επέστρεψε είδε ότι τα παιδιά του είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μπάρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved