Απίστευτο: Δείτε την ψαριά αυτών των Ελλήνων ψαροντουφεκάδων

Newsroom Newsroom

Απίστευτο: Δείτε την ψαριά αυτών των Ελλήνων ψαροντουφεκάδων

Έμειναν όλοι με το στόμα ανοιχτό όταν είδαν αυτά τα ψάρια…

Με επιτυχία διεξάγεται το 47ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας Ανδρών στην Καλαμάτα.

Κατά την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του αλιεύτηκαν σχεδόν 100 ψάρια από τους 12 διαγωνιζόμενους ψαροντουφεκάδες απ΄όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για την αφρόκρεμα των δυτών-ψαροντουφεκάδων, που ήρθαν από διάφορους ναυτικούς ομίλους της χώρας, όπως Κέρκυρας, Λήμνου, Γλαύκος- Αθήνα, Άπνους- Ηράκλειο αλλά και τον Ναυτικό όμιλο στο Πόρτο-Χέλι.

Οι περιοχές που επιλέχτηκαν για το ψάρεμα είναι ανοιχτά της Κορώνης κοντά στο Βενέτικο, απ’όπου και η ψαριά της πρώτης ημέρας του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, ενώ για αύριο Κυριακή έχει επιλεγεί η περιοχή από τις Κιτριές μέχρι και την Καρδαμύλη. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να ψαρεύουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, και τα αλιεύματά τους μπαίνουν σε σάκους, σφραγίζονται και αριθμούνται.

Το απόγευμα ζυγίστηκαν ενώπιον όλων, προκειμένου να αποτυπωθεί το ακριβές βάρος των ψαριών που συνέλεξαν. Στον διαγωνισμό δεν υπολογίζονται τα πολύ μικρά ψάρια. Συμμετέχουν ψάρια ανάλογα με το είδος τους από 400γρ και άνω, ενώ για τα μεγαλύτερα από 2 κιλά και πάνω.

Οι 12 διαγωνιζόμενοι και δεινοί ψαροντουφεκάδες αποτελούν την “αφρόκρεμα” της χώρας στο υποβρύχιο ψάρεμα και όπως μας είπαν βουτούσαν ακόμα στα 35 μέτρα!

Το Σάββατο αλιεύτηκαν μεγάλα ψάρια, με έναν ροφό 11 κιλών(!) να ξεχωρίζει και να κερδίζει τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα των παρισταμένων. Οι σάκοι με την ψαριά του καθενός ανοίγονταν ενώπιον της Επιτροπής και ζυγίζονταν, με τον κάθε διαγωνιζόμενο να φωτογραγίζεται με τη “λεία” του, και να κερδίζει τις επευφημίες του κοινού.

Συναγρίδες και στείρες, κέφαλοι και σκάροι, μανάλια και σηκιοί αλλά και ούγενα, σμέρνες και πίνγκες ήταν τα ψάρια που αλιεύτηκαν σήμερα, με τις εντυπωσεις ωστόσο να κερδίζουν οι 4 μεγάλοι ροφοί, με τον μικρότερο ροφό 6,370 κιλά και τον μεγαλύτερο στα 11 κιλά.

PSARIA 2

Η διαδικασία ζυγίσματος έγινε έξω από τις εγκαταστάσεις του Αίολου, με τους κριτές να καταγράφουν ένα προς ένα τα ψάρια που αλιεύτηκαν. Αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός με τη ζύγιση των ψαριών που θα αλιευτούν από Κιτριές μέχρι Καρδαμύλη, και θα ακολουθήσει εορταστική εκδήλωση με την παρασκευή ψαρόσουπας από τα φρέσκα ψάρια από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας η οποία θα διανεμηθεί δωρεάν στο κοινό, ενώ θα παρουσιαστούν και παραδοσιακοί χοροί με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ξενία και του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Να σημειωθεί ότι το 50% της ποσότητας των ψαριών που θα αλιευτεί στο διήμερο του πανελλήνιου πρωταθλήματος θα διατεθεί σε ευαγή ιδρύματα όπως στο Γηροκομείο Αλεξανδράκειο και στο Άσυλο Ανιάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved