Καλαμάτα: Ο παππούς πέθανε, αλλά «γλεντούσε» στην υγειά του! Όταν κατάλαβε το λάθος του ήταν αργά...

Newsbomb

Καλαμάτα: Ο παππούς πέθανε, αλλά «γλεντούσε» στην υγειά του! Όταν κατάλαβε το λάθος του ήταν αργά...

Γρήγορα στέγνωσαν τα… δάκρυα για έναν 53χρονο στην Καλαμάτα, ο οποίος είχε αναλάβει τη φροντίδα ενός ηλικιωμένου.

Και παρ΄ όλο που κατάλαβε το λάθος του και είχε αρχίσει να επιστρέφει τα χρήματα, πλήρωσε με φυλάκιση 4 ετών το γεγονός ότι συνέχισε να εισπράττει τη σύνταξη του ηλικιωμένου που πρόσεχε και μετά το θάνατό του.

Ο λόγος για έναν 53χρονο άνεργο, ο οποίος φρόντιζε έναν ηλικιωμένο σε χωριό έξω από την Καλαμάτα. Η σύνταξη του ηλικιωμένου έμπαινε σε κοινό λογαριασμό, ενώ όταν το Νοέμβριο του 2006 ο γέροντας πέθανε, ο 53χρονος δεν δήλωσε ποτέ το θάνατό του και συνέχισε να την εισπράττει.

Τελικά, όταν ανακαλύφθηκε από το ασφαλιστικό ταμείο, είχε ήδη εισπράξει και όφειλε 53.000 ευρώ!

Μέχρι σήμερα έχει κάνει προσπάθειες και έχει επιστρέψει 9.619 ευρώ…

Ο αδελφός του κατηγορουμένου κατέθεσε ότι έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία και πως στην αρχή του έτους έδωσε εντολή σε μεσιτικό γραφείο να εκποιηθούν ακίνητά του, ώστε να μπορέσει να εξοφλήσει αυτά που χρωστάει.

Τον Ιούλιο πούλησε ένα ακίνητο και προχώρησε σε ρύθμιση με την εφορία, την οποία και τηρεί. Επίσης, το Σεπτέμβριο ζήτησε από την εφορία και έγινε δεκτό δύο ακίνητά του, αξίας 112.000 ευρώ, να μπουν υποθήκη.

Στην απολογία του, ο 53χρονος αποδέχθηκε την πράξη του και είπε πως έχει πρόθεση να επιστρέψει όλα τα χρήματα. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό ότι προσπαθεί να άρει τις συνέπειες των πράξεών του και τον καταδίκασε σε 4 χρόνια φυλάκισης, με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πηγή: tharrosnews.gr

Η βόμβα σκάει και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved