ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστό το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κλειστό το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κλειστό παραμένει την Τετάρτη το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), κατόπιν απόφασης που έλαβε χθες, Τρίτη (23/10) η Σύγκλητος, αφού επανεξέτασε την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους γύρω από τις κτηριακές εγκαταστάσεις του, εξαιτίας της παρουσίας εμπόρων-διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών.

Η απόφαση, όπως ανακοίνωσε η Σύγκλητος, ελήφθη «με αίσθημα ευθύνης και εκφράζοντας την αγωνία της πανεπιστημιακής κοινότητας, πρωτίστως των χιλιάδων φοιτητών του Ιδρύματος, και με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος της ασφάλειας και των συνθηκών υγιεινής».

Η Σύγκλητος του ΟΠΑ ζητεί να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Πανεπιστήμιο.

Μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Γιακουμάκης επανέλαβε ότι στους χώρους γύρω από το ΟΠΑ γίνεται εμπορία και χρήση ναρκωτικών, ενώ ζήτησε να βρεθεί μία οριστική λύση.