ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους στο Αγρίνιο

Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους στο Αγρίνιο

Στην εξιχνίαση συνολικά τεσσάρων κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στον Βάλτο και το Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας.

Χθες το μεσημέρι στον Εμπεσό Αιτωλοακαρνανίας, έπεσαν στα χέρια των ανδρών της αστυνομίας τρεις ημεδαποί, ένας άνδρας και δυο γυναίκες, ηλικίας 35, 30 και 38 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίσταση, για κλοπή, αντιποίηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Οι δυο γυναίκες είχαν μεταβεί με όχημα που οδηγούσε ο 35χρονος σε σπίτι δυο ημεδαπών, ηλικίας 81 και 77 ετών, όπου προσποιήθηκαν τις Υπαλλήλους της Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας.

Με την ιδιότητα τους αυτή, εισήλθαν στο σπίτι όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Οι δύο δράστες δεν σταμάτησαν τη δράση τους εκεί. Μετέβησαν και πάλι στο σπίτι των ηλικιωμένων όπου αποπειράθηκαν να τους αφαιρέσουν εκ νέου χρήματα.

Οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσου τους αναζήτησαν με αποτέλεσμα να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν.

Στην κατοχή της 38χρονης, βρέθηκαν κατά τη σύλληψη της και κατασχέθηκαν 9 ναρκωτικά χάπια Xanax ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων ταυτότητας του 35χρονου προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση φυλάκισης, 14μηνων από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης για κλοπή.

Έπειτα από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες, οι δυο συλληφθείσες προσποιούμενες πάντα τις υπαλλήλους του υπουργείου υγείας είχαν μεταβεί σε δυο ακόμα οικίες ηλικιωμένων, στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου.