ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στο μνημόσυνο του Κατσίφα στην Κρήτη: Τραυματίστηκε αστυνομικός (pics)

Ένταση στο μνημόσυνο του Κατσίφα στην Κρήτη: Τραυματίστηκε αστυνομικός (pics)

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου

Ένταση επικράτησε το πρωί του Σαββάτου (08/12) στο Ηράκλειο μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και αντιφασιστών, έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά κατά τη διάρκεια τέλεσης μνημοσύνου του Κωνσταντίνου Κατσίφα για τη συμπλήρωση 40 ημερών από τη δολοφονία του στους Βουλιαράτες.

Το μνημόσυνο τελέστη με πρωτοβουλία του κινήματος πολιτών «ΑΡΔΗΝ» και του κινήματος «Ελλάδα ο Άλλος Δρόμος» του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ημερών από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί στην περιοχή για την αποφυγή επεισοδίων. Η ένταση προκλήθηκε όταν αντιφασίστες που έφτασαν στο σημείο ήρθαν σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της έντασης τραυματίστηκε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης στο κεφάλι.

Κατά τη διάρκεια της έντασης η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Παράλληλα, λίγα λεπτά αργότερα από το χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού βγήκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης που κατευθύνθηκε προς το συγκεντρωμένο πλήθος προκειμένου να τους εξηγήσει ότι η εκκλησία δεν έχει θέση σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις.

Ωστόσο ακολούθησε ένταση και υπήρξε προπηλακισμός ακόμη και στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Κρήτης όπου αποχώρησε πεζός, όπως μεταδίδει το neakriti.gr.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης: Κοινωνικό μέρισμα - koinonikomerisma.gr: Κάντε αίτηση ΕΔΩ με ένα κλικ

Ρόδος: «Είσαι ψεύτης» - Ένταση στην κατ' αντιπαράσταση εξέταση των κατηγορουμένων