ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή: Σταμάτησαν οι έρευνες στον Έβρο - Είπε ψέματα ο άνδρας για τους αγνοούμενους

Ανατροπή: Σταμάτησαν οι έρευνες στον Έβρο - Είπε ψέματα ο άνδρας για τους αγνοούμενους
Πόσους κατάφεραν να διασώσουν οι Αρχές
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων προσφύγων στον Έβρο - Τι αναφέρουν αστυνομικές πηγές

Σταμάτησαν πριν από λίγο οι έρευνες στον ποταμό Έβρο για τον εντοπισμό τριών ανήλικων προσφύγων και της μητέρας τους που φέρονταν να αγνοούνται.

Tα συνεργεία διάσωσης με την συνδρομή του στρατού έδιναν από χθες (02/02) «μάχη» με τον χρόνο, προκειμένου να εντοπιστούν τα 4 άτομα που αγνοούνται στην περιοχή Πετράδες Έβρου, όταν η φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε στα νερά του ποταμού.

Οι Αρχές κατάφεραν να διασώσουν από νησίδα του ποταμού οκτώ από τα συνολικά 12 άτομα που φέρονται να επέβαιναν στη φουσκωτή βάρκα, στην οποία τους είχαν επιβιβάσει Τούρκοι δουλέμποροι. Διασώθηκαν έξι ενήλικες και δύο παιδιά, όλοι τους ιρακινής καταγωγής.

Ο ένας από τους διασωθέντες ανέφερε στα συνεργεία διάσωσης ότι αγνοείται η γυναίκα του και τα 3 του παιδιά κι από τότε σήμανε συναγερμός.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του voria.gr, μετά από 30 ώρες, οι έρευνες σταμάτησαν. Μάλιστα αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι καθώς ο άνδρας έλεγε ψέματα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεταναστών τα ποσά που πλήρωσαν για την μεταφορά τους ποικίλουν ανάλογα με το κύκλωμα με το οποίο συνεργάστηκαν για να φτάσουν στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η εφημερίδα το «Έθνος».

Όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους κάποιοι πλήρωσαν 2.500 ευρώ, άλλοι 3.000 ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες τους κάποιοι έδωσαν στους διακινητές 4.000 ευρώ.

Πηγή: voria.gr, ethnos.gr

Σχετικές ειδήσεις