ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιος θρήνος για τον 24χρονο Εύζωνα: «Καλό παράδεισο τσολιά μου» (pics+vid)

Πανελλήνιος θρήνος για τον 24χρονο Εύζωνα: «Καλό παράδεισο τσολιά μου» (pics+vid)
Ο θάνατος του 24χρονου Εύζωνα Σπύρου Θωμά προκάλεσε ανείπωτη θλίψη τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και στη γενέτειρά του, την Πάτρα
FACEBOOK

Θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του νεαρού στρατιώτη που υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά - Ο άτυχος Σπύρος «έσβησε» λίγο μετά την υπηρεσία στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και ολόκληρη η πόλη της Πάτρας, μετά τον ξαφνικό χαμό του 24χρονου Εύζωνα, Σπύρου Θωμά, που υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά.

Ο άτυχος νέος πέθανε ξαφνικά το βράδυ της Πέμπτης, όταν κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των υπολοίπων στρατιωτών, την ώρα που είχε κληθεί για να δώσει το «παρών» στο βραδινό προσκλητήριο.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης (21/02/2019), είχε εκτελέσει κανονικά την υπηρεσία του στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος, σε ένα πόστο που υπηρετούσε από τον περασμένο Οκτώβριο και το οποίο αποτελούσε όνειρο ζωής για αυτόν.

Όταν η σκοπιά τελείωσε ο Σπύρος Θωμάς επέστρεψε στο θάλαμό του. Ο ίδιος δεν ανέφερε οποιαδήποτε ενόχληση ή κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας. Ήταν η δεύτερη σκοπιά που έκανε την Πέμπτη. Έκανε την πρώτη από τις 13:00 έως τις 14:00 και τη δεύτερη από τις 19:00 έως τις 20:00. Όταν τελείωσε η δεύτερη σκοπιά και γύρισε στο θάλαμό του, έπεσε να κοιμηθεί.

Οι συνάδελφοί του προσπάθησαν να τον ξυπνήσουν λίγη ώρα μετά για να παρουσιαστεί στο βραδινό προσκλητήριο. Ο 24χρονος σηκώθηκε, στάθηκε στα πόδια του αλλά λίγο μετά κατέρρευσε. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ενόπλων (401 Γ.Σ.Ν.Ε.), όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

«Καλό ταξίδι Σπύρο...»

Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς ήταν επίσης αθλητής μπάσκετ, ένα σπουδαίο ταλέντο που προερχόταν από την ακαδημία της Παναχαϊκής και ακολούθως συνέχισε την καριέρα του στον Προμηθέα.

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του έσκασε σα «βόμβα» στην αθλητική οικογένεια του Προμηθέα Πάτρας. Μάλιστα, η ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση για τον ξαφνικό θάνατο του Σπύρου Θωμά.

Η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής:

«Σοκαρισμένη η οικογένεια του Προμηθέα πληροφορήθηκε την είδηση του χαμού του Σπύρου Θωμά. Του δικού της Σπύρου. Που επί σειρά ετών φορούσε τη φανέλα του Προμηθέα και κοσμούσε με το ήθος του τον Σύλλογο. Υπάρχουν στιγμές που η λογική σταματά και τα λόγια μοιάζουν φλύαρα. Και μένει μόνο η εικόνα. Και η μνήμη. Μια τέτοια στιγμή βιώνουμε. Καλό ταξίδι Σπύρο…».

«Καλό παράδεισο τσολιά μου...»

Συγκίνηση, ωστόσο προκαλεί και η ανάρτηση που έκανε ο άλλοτε προπονητής του στην ομάδα της Παναχαϊκής, Μάρκος Μυκονιάτης στο Facebook.

Ο κ. Μυκονιάτης «ανέβασε» μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της ομάδας εφήβων της Παναχαϊκής το 2010, με τον Σπύρο Θωμά να ξεχωρίζει και τον ίδιο να γράφει:«Καλό παράδεισο τσολιά μου.!!!!!! Υπομονή και δύναμη στην οικογένεια σου».

Και αυτή είναι η ανάρτηση που έκανε η σελίδα της Παναχαϊκής στο Facebook:

Ποιος ήταν ο Σπύρος Θωμάς

Ο 24χρονος Εύζωνας, σύμφωνα με το patrasevents.gr, ήταν ένα παλικάρι που αγαπούσε την πατρίδα και που ήθελε να προσφέρει σε αυτή.

Υπηρετούσε ως στρατιώτης, είχε ορκιστεί στην ΕΣΣΟ και είχε περάσει από όλη αυτή την διαδικασία που χρειάζεται για να γίνει κάποιος Εύζωνας, να μπει στην Προεδρική Φρουρά και να βρεθεί στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από την Βουλή.

Ο Πατρινός Εύζωνας ήταν ένα παλικάρι, ένας λεβέντης και όλοι οι φίλοι του στην Πάτρα έχουν να πουν έναν καλό λόγο για αυτόν. Ένα παιδί που έκανε υπερήφανους την οικογένεια του, αλλά και όλη την πόλη ως Εύζωνας. Η είδηση έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία της Πάτρας και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το τραγικό αυτό νέο.

Δείτε στην gallery ποιος ήταν ο άτυχος εύζωνας:

Πηγή πληροφοριών: Patrasevents.gr

Διαβάστε ακόμα:

Συλλυπητήρια Παυλόπουλου για τον αιφνίδιο θάνατο του 24χρονου εύζωνα

Συγκινητικό: Γιαγιά και παππούς έκατσαν να καμαρώσουν τον εγγονό τους που είναι εύζωνας

Δείτε επίσης:

Καιρός – «Ωκεανίς»: Ανατροπή με το χιονιά! Τι θα συμβεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΣΟΚ για την Τατιάνα Στεφανίδου: Νύχτα τρόμου στο πατρικό της

Κτηματολόγιο: Τα 15 SOS για τα ακίνητα – Οι «παγίδες» που πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες

Σχετικές ειδήσεις