ΕΛΛΑΔΑ

Σαρώνει τη Σαμοθράκη η κακοκαιρία – Στα 2,5 μέτρα το χιόνι (pics+vid)

Σαρώνει τη Σαμοθράκη η κακοκαιρία – Στα 2,5 μέτρα το χιόνι (pics+vid)
Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το οδικό δίκτυο
evros-news.gr

Σοβαρά προβλήματα στη Σαμοθράκη από την κακοκαιρία – Σφοδρές χιονοπτώσεις

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει η Σαμοθράκη καθώς οι χιονοπτώσεις δημιούργησαν πολύ σοβαρά προβλήματα στο νησί.

Η έντονη χιονόπτωση συνεχίζεται και σήμερα, Δευτέρα (25/02), με το ύψος του χιονιού να φτάνει τα 2,5 μέτρα.

«Η χιονόπτωση σταμάτησε μόνο την Κυριακή και είχαμε τη δυνατότητα να ανοίξουμε κάποιους δρόμους, για να έχουμε μία επικοινωνία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι ανάγκες, όμως, είναι πολύ μεγάλες. Όσο συνεχίζεται η χιονόπτωση, δεν μπορεί να γίνει καμία εργασία και η κατάσταση επιδεινώνεται», δηλώνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας σημειώνει πως με το χιόνι, τις χαμηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να κινείται μεταξύ -6 και -4 βαθμών Κελσίου και τους ισχυρούς ανέμους, έντασης 7-8 μποφόρ, το νησί εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ανά διαστήματα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Δείτε εικόνες από τη χιονόπτωση Σαμοθράκη στη gallery του Newsbomb.gr

Στο μεταξύ, ασθενείς χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το καιρικό σκηνικό σε ολόκληρο τον Έβρο, όπου το οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό, ωστόσο οι κατά τόπους δημοτικές Αρχές εφιστούν την προσοχή των οδηγών λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος εξαιτίας του παγετού, ενώ τα συνεργεία των δήμων συνεχίζουν τη ρίψη αλατιού.

Δείτε βίντεο

Σε ό,τι αφορά στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης οι Αστυνομικές Διευθύνσεις, προχώρησαν σήμερα στην άρση της προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης, που εφαρμόστηκε από το Σάββατο λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Πού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης, ενώ στον καλλικρατικό δήμο Αλεξανδρούπολης το κουδούνι χτύπησε στις 09:00, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, με αποφάσεις των κατά τόπους αρμόδιων δημοτικών Αρχών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης

Μαφία φυλακών- Διάλογος ΣΟΚ: Φάε τον πρώτο και μετά θα κάνουμε δουλειές του ενός εκατομμυρίου

Εκλογές 2019: Οι δανειστές δίνουν στον Τσίπρα αφορολόγητο και στήνει κάλπες τον Οκτώβριο

Σχετικές ειδήσεις