ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη: Πέθανε ο Γεράσιμος Βώκος

Θλίψη: Πέθανε ο Γεράσιμος Βώκος
Τους τελευταίους δύο μήνες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο

Έφυγε σήμερα (14/04) από τη ζωή ο Γεράσιμος Βώκος, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας της Φιλοσοφίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τους τελευταίους δύο μήνες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 16 Απριλίου, στις 13:30, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Ο Γεράσιμος Βώκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο. Σπούδασε Φιλοσοφία στη Γαλλία -στη Γκρενόμπλ και το Παρίσι- και Γλωσσολογία στη Γενεύη. Από το 1978 δίδαξε Ιστορία της Φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Δημοσίευσε βιβλία και άρθρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολήθηκε με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, καθώς και την νεότερη και σύγχρονη φιλοσοφία. Αρθρογραφούσε στην εφημερίδα το Βήμα.

«Ο Γεράσιμος Βώκος υπήρξε αγαπημένος καθηγητής μου στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και αργότερα συνάδελφος, αρχικά στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, μετά στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, του οποίου ήταν Ομότιμος Καθηγητής, εκφράζει τη μεγάλη λύπη του για τον χαμό του, συλλυπητήρια στους οικείους του, και θα εκδώσει ψήφισμα. Ο Γεράσιμος Βώκος θα μείνει στη μνήμη όλων των φοιτητών/τριών του ως ένας γοητευτικός και ανεπανάληπτος δάσκαλος της φιλοσοφίας. Καλό σου ταξίδι, Γεράσιμε. Θα σε θυμόμαστε πάντα», αναφέρει σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Άρης Στυλιανού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανείπωτη θλίψη: Αυτός είναι ο αστυνομικός που σκοτώθηκε ανήμερα των γενεθλίων του στην Τύμφη

Τρόμος στην Αθήνα για το διαφαινόμενο «διαζύγιο» ΗΠΑ - Τουρκίας

Σχετικές ειδήσεις