ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι οι επτά συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη

Ελεύθεροι οι επτά συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη

Τι αποφάσισε ο Εισαγγελέας Καλαμάτας.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι επτά συλληφθέντες μετά τον θάνατο εικονολήπτη στην Καλαμάτα από σαΐτα.

Οι επτά μετά την απολογία τους πήραν τριήμερη προθεσμία μέχρι την Παρασκευή.

Χθες, οι επτά οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Καλαμάτας, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Όπως έγινε γνωστό στον καπετάνιο του «μπουλουκιού» ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στους υπόλοιπους συλληφθέντες ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Όσον αφορά στον εντεταλμένο για το σαϊτοπόλεμο δημοτικό σύμβουλο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Σημειώνεται ωστόσο ότι οι παραπάνω κατηγορίες διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι επτά άντρες κρατούνταν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και πέρασαν την Αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στη 1 το μεσημέρι, όπου και αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης έχασε τη ζωή του την ώρα που κατέγραφε την αναβίωση του εθίμου, καθώς μία σαΐτα «καρφώθηκε» στο κεφάλι του.

Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι ο άτυχος 53χρονος κατέγραψε live το θάνατό του. Όπως θα δείτε και στο βίντεο - σοκ μια σαΐτα φεύγει από τα χέρια ενός σαϊτομάχου και εκτοξεύεται με φόρα προς το πλήθος και συγκεκριμένα προς το σημείο που βρισκόταν ο 35χρονος ο οποίος κάλυπτε το έθιμο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Η σαΐτα χτυπά τον Κώστα Θεοδωρακάκη στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να σωριαστεί αιμόφυρτος στο έδαφος. Τότε από τα μεγάφωνα ακούγεται μια φωνή που καλεί ασθενοφόρο, «παγώνοντας» ακόμα περισσότερο το αίμα των παρευρισκόμενων. Το θύμα διακομίσθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά.

Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργο Μπέζο, ο 50χρονος εικονολήπτης ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης:

Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2019: Πότε ξεκινούν - Ποια Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα