ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Η απάντηση του εστιάτορα για τα «χρυσά» καλαμάρια

Μύκονος: Η απάντηση του εστιάτορα για τα «χρυσά» καλαμάρια
Μετά τον σάλο που προκάλεσε η απόδειξη, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στη Μύκονο δίνει εξηγήσεις

Η είδηση ότι μία παρέα τουριστών από τις ΗΠΑ πλήρωσε 836 ευρώ για γεύμα με καλαμαράκια και μπίρες στη Μύκονο έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, προκαλώντας  αιχμηρά σχόλια.

Ο Αμερικάνος τουρίστας έκανε ανάρτηση στον γνωστό ιστότοπο Trip Αdvisor, περιγράφοντας την αρνητική εμπειρία του και προειδοποιώντας τους άλλους ταξιδιώτες στο νησί των ανέμων. Η φωτογραφία που δημοσίευσε δείχνει την εξοργιστική αισχροκέρδεια:6 μερίδες καλαμαράκια… 591 ευρώ! Το μαγαζί δηλαδή, χρεώνει τη μερίδα 98,50 ευρώ! Στον ανυποψίαστο τουρίστα, χρέωσαν 150 ευρώ για 6 μπύρες! 25 ευρώ η μπύρα δηλαδή...

Την απάντησή του για το περιστατικό έδωσε ο υπεύθυνος του εστιατορίου σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open. Σχετικά με τα διαβόητα «χρυσά» καλαμάρια, είπε: «Ήταν εννέα άτομα και παρήγγειλαν 4 κιλά καλαμάρι, το οποίο χρεώθηκε με το κιλό. Το καλαμάρι ήταν φρέσκο και 100 ευρώ το κιλό».

Και συνέχισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε το καλύτερο μαγαζί στον Πλατύ Γιαλό και προσφέρουμε high end υπηρεσίες. Απευθυνόμαστε σε υψηλό πελατολόγιο και στο μαγαζί μας δεν έρχεσαι για να χορτάσεις, αλλά έρχεσαι για την εμπειρία. Υπάρχει μίνιμουμ χρέωση 25 ευρώ για κάθε άτομο στην παραλία».

Από την άλλη πλευρά ο υποψήφιος δήμαρχος του νησιού των ανέμων Χρήστος Βερώνης κράτησε αποστάσεις από τέτοιου είδους πρακτικές. «Τέτοιες περιπτώσεις είναι κατακριτέες. Η Μύκονος είναι το καλύτερο νησί στον κόσμο. Δεν επιτρέπεται επαγγελματίες να κάνουν τέτοια πράγματα».

Διαβάστε επίσης:

Ώρα… μηδέν για την Τουρκία: Το ποτήρι ξεχείλισε – Οι ΗΠΑ τελειώνουν τον «σουλτάνο»

Τελευταίες δημοσκοπήσεις: Τι δείχνουν οι «κρυφές» έρευνες λίγο πριν την κάλπη

Σχετικές ειδήσεις