Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Σύψας:Ο ιός θα συνεχίσει να υπάρχει στην κοινότητα - Πότε επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Newsbomb

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Σύψας μίλησε για τους «κύκλους» του κορονοϊού και το χρονοδιάγραμμα για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, σχετικά με την ανοσία του κορονοϊού, «υπάρχουν αναφορές στη βιβλιογραφία από την Κίνα, την Ιαπωνία, ότι ασθενείς που είχαν αναρρώσει από τον ιό, εμφανίστηκαν θετικοί σε εξετάσεις που τους έγιναν. Αυτό σημαίνει είτε ότι ξανακόλλησαν τον ιό, είτε ότι ο ιός που είχαν ενεργοποιήθηκε ξανά. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει».

Για την επιστροφή στην κανονικότητα και την άρση των μέτρων, ο κ. Σύψας τόνισε ότι «αν κάνουμε ένα λάθος και άρουμε τα μέτρα νωρίτερα αυτό θα οδηγήσει σε διασπορά της λοίμωξης, σε θνησιμότητα και στο τέλος της ημέρας και σε μεγάλες οικονομικές ζημιές. Θέλει μεγάλη σοφία η άρση των μέτρων. Σε αυτή τη φάση θα επικεντρωθούμε στο να τελειώσουμε την πρώτη φάση της επιδημίας καλά έτσι ώστε αυτές τις ημέρες να μην έχουμε μεγάλη διασπορά και να μην έχουμε πρόβλημα τον Μάιο και αμέσως μετά θα αρχίσουμε να συζητάμε για το χρονοδιάγραμμα. Θα έχουμε καθαρή εικόνα στις αρχές Μαΐου».

«Στην Ελλάδα έχει νοσήσει ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού, ο ιός θα συνεχίσει να υπάρχει στην κοινότητα και η λύση του προβλήματος αποτελεί πραγματική πρόκληση για όλους μας», είπε ο κ. Σύψας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα πρόκληση: Τουρκικές ακταιωροί συνόδεψαν μετανάστες στη Μυτιλήνη - Η απάντηση του Λιμενικού (vid)