ΕΛΛΑΔΑ

Άρση περιοριστικών μέτρων: Οι τρεις ημερομηνίες-κλειδιά για την ελεύθερη μετακίνηση στα νησιά

Η τουριστική περίοδος πλησιάζει -αν δεν είναι ήδη εδώ- και στο πλαίσιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων μετά την καραντίνα  λόγω κορονοϊού, η μετακίνηση στα νησιά της χώρας, αποτελεί μείζον ζήτημα.

Μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον σχεδιασμό των επόμενων σταδίων επιστροφής στην κανονικότητα, είναι και η ελεύθερη μετακίνηση στα ελληνικά νησιά.

Πρώτη φάση: Δευτέρα 11 Μαΐου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η αρχή γίνεται από την προσεχή Δευτέρα, 11 Μαΐου, οπότε θα επιτραπεί να μετακινηθούν προς τη νησιωτική χώρα εργαζόμενοι σε ανοιχτές επιχειρήσεις και αναπληρωτές καθηγητές είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο. Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, για την μετακίνηση θα απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη.

Δεύτερη φάση: Δευτέρα 18 Μαΐου

Επόμενη ημερομηνία απελευθέρωσης των μετακινήσεων είναι η Δευτέρα, 18 Μαΐου οπότε θα μπορούν να μεταβούν στα νησιά εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού και τα απαραίτητα συνεργεία, πάντα με βεβαίωση του εργοδότη.

Τρίτη φάση: Δευτέρα 1η Ιουνίου

Εάν όλα πάνε καλά, η πρόσβαση στα νησιά της χώρας θα είναι ελεύθερη για όλους από την 1η Ιουνίου, ωστόσο παραμένει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να επιτραπεί και νωρίτερα, με πιθανή ημερομηνία την 25η Μαΐου.

Δείτε στο παραπάνω βίντεο όλο το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Ποια καταστήματα ανοίγουν από τη Δευτέρα - Τα ωράρια και οι κανόνες λειτουργίας τους

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER