Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός-Δραματική προειδοποίηση Σύψα: «Ο τουρισμός αποτελεί κίνδυνο»

Newsbomb

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε εισαγόμενα κρούσματα», ξεκαθάρισε ο Νίικος Σύψας το πρωί της Τρίτης (09/06).

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο επαναφοράς του κορονοϊού εντός του καλοκαιριού.

«Εάν η αυξητική τάση των κρουσμάτων συνεχιστεί, ενδεχομένως να μιλήσουμε μέσα στο καλοκαίρι για επανάκαμψη του πρώτου κύματος και αυτό θα είναι μια αποτυχία» τόνισε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον «ΑΝΤ1».

Και συμπλήρωσε: «Έχουν αυξηθεί πολύ τα κρούσματα. Δύο είναι οι μεγάλοι κίνδυνοι, οι συγχρωτισμοί και τα εισαγόμενα κρούσματα. Ο ιός χτυπάει καμπανάκι, έως μεγάλο κουδούνι ότι είναι εδώ, όλοι εμείς μπορούμε να μολυνθούμε».

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, οι δύο μεγάλοι κίνδυνοι είναι τα ταξίδια από το εξωτερικό με εισαγόμενα κρούσματα, αλλά και ο συνωστισμός και συγχρωτισμός στην Ελλάδα.

Ο κ. Σύψας έκανε ειδική αναφορά στο beach bar της Μυκόνου, όπου παρατηρήθηκαν εικόνες συνωστισμού, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ και «λουκέτο» 60 ημερών.

«Οι νέοι μπορεί να μην κινδυνεύουν, αλλά διασπείρουν τον ιό. Ένας άνθρωπος μολύνει 85, όχι 2-3. Ο κίνδυνος συνωστισμού στα μπαράκια στη Μύκονο είναι τεράστιος», επεσήμανε και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών «lockdown» σε μια προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας.

«Εάν ένα νησί ή μία δομή θεωρηθούν μολυσμένα, άπαντες θα μπουν σε καραντίνα. Ευελπιστώ ότι αυτό θα είναι ένα κακό σενάριο, δεν θέλω να υπάρχει πανικός. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τον ιό», συμπλήρωσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Tέλη κυκλοφορίας 2020: Θα υπολογίζονται με το μήνα - Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα