Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Κοτανίδου: Αυτό είναι το σχέδιο δράσης για τις ΜΕΘ της Αττικής (vid)

Newsbomb

Τα επόμενα βήματα, σε ότι αφορά τις ΜΕΘ στην Αττική, που αποφασίστηκαν την Τετάρτη (23/09) σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, ανέλυσε η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Έχουμε ετοιμάσει ένα σχέδιο δράσης, το οποίο θα υλοποιούμε αναλόγως από τις περιπτώσεις που θα βλέπουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε καταφέρει στην Αθήνα και έχουμε 107 κλίνες πολυδύναμες ΜΕΘ για ασθενείς με COVID. Αυτές τις 107 μέσα σε μία εβδομάδα μπορούμε να τις κάνουμε 150, ενεργοποιώντας και μετατρέποντας κάποιες άλλες κλίνες από πολυδύναμες μονάδες», ανέφερε η κ. Κοτανίδου.

Και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω με μεγάλη υπερηφάνεια ότι οι ελληνικές μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν καλύτερη επιβίωση από αρκετές άλλες χώρες όπως είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο ακόμα και από την Ιταλία».

«Στο πρώτο κύμα καταφέραμε και είχαμε μία θνητότητα της τάξεως 30 με 40%, ενώ οι ΗΠΑ σε κάποιες πολιτείες φτάσανε το 80 και 90%. Μάλιστα αυτή τη στιγμή έχουμε και πιο γρήγορη διακίνηση των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ και αυτό είναι το πολύ αισιόδοξο. Γι' αυτό πιστεύουμε ότι αυτές οι 150 κλίνες που μπορούμε άμεσα να διαθέσουμε επαρκούν για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες», υπογράμμισε η κυρία Κοτανίδου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Γιατί «εξαφανίστηκε»; Όλη η αλήθεια