Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Γορτυνία: Αποχαιρέτησαν τους Γάλλους πυροσβέστες χορεύοντας συρτάκι

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Γορτυνία: Χορεύοντας συρτάκι με τους Γάλλους πυροσβέστες είπαν το δικό τους ευχαριστώ οι κάτοικοι στο χωριό Καλλιάνι

Έναν ελληνικό τρόπο για να πουν «ευχαριστώ» χωρίς λόγια στους πυροσβέστες από τη Γαλλία βρήκαν οι κάτοικοι στο χωριό Καλλιάνι της Γορτυνίας. Μετά τη μάχη με τις φλόγες που έδωσαν όλοι μαζί για ημέρες, οι κάτοικοι του χωριού πιάστηκαν με τους Γάλλους πυροσβέστες σε έναν κύκλο και χόρεψαν… συρτάκι!

Δείτε το βίντεο από την ιστοσελίδα arcadiaportal.gr

Oι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Γορτυνία παραμένουν, πάντως, σε επιφυλακή καθώς ακόμα δεν έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων όπως συνέβη, για παράδειγμα, το μεσημέρι της Πέμπτης στο χωριό Νεοχώρι πριν να παρέμβουν εναέριες και επίγειες δυνάμεις για να αναχαιτίσουν το πύρινο μέτωπο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, ανέφερε ότι ελέγχονται όλα τα πύρινα μέτωπα αν και υπάρχει ο φόβος των αναζωπυρώσεων, επισημαίνοντας ότι παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και αν χρειαστεί θα επιχειρήσουν και εναέρια μέσα.

Την ίδια ώρα, όπως είπε ο κ. Λαμπρόπουλος, συνεχίζονται οι εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης καθώς οι ζημιές είναι μεγάλες. Η Περιφέρεια έχει διαθέσιμες γεννήτριες για όποιον χρειαστεί, είπε ο κ. Λαμπρόπουλος και ανέφερε ότι έχουν συσταθεί Επιτροπές για την άμεση καταγραφή των ζημιών σε Αρκαδία και Γορτυνία. Επίσης ανέφερε ότι ήδη έχουν πάει σε Μεγαλόπολη και Γορτυνία ζωοτροφές καθώς είναι μεγάλη ανάγκη για τους κτηνοτρόφους που κατάφεραν να σώσουν τα ζώα τους και δεν έχουν να τα ταΐσουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη «Δέλτα» αλλάζει τα δεδομένα - «Καμπανάκι» για δύσκολο Φθινόπωρο