Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τεράστιο ψάρι σε παραλία – Αναστάτωση στους λουόμενους

Newsbomb

Ένα μεγάλο ψάρι άγνωστης ταυτότητας εθεάθη σε παραλία του Σταυρού στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθεί ο κόσμος.

Σύμφωνα με το serrespost.gr, το Λιμενικό Τμήμα Σταύρου ενημέρωσε το Ινστιτούτο Αλιευτικής Πολιτικής. Η απάντηση του διευθυντή είναι ότι πρόκειται για φεγγαρόψαρο, το οποίο είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο αλλά λόγω του μεγέθους του προκαλεί σε πολλούς τρόμο.

Το φεγγαρόψαρο είναι ένα από τα βαρύτερα γνωστά οστέινα ψάρια, με βάρος που συνήθως κυμαίνεται ανάμεσα στα 250 και στα 1.000 κιλά. Το είδος απαντάται στα τροπικά και εύκρατα νερά το κόσμου. Θυμίζει κεφάλι ψαριού με ουρά και το σώμα του είναι επίπεδο κάθετα. Το φεγγαρόψαρο μπορεί να έχει το ίδιο ύψος με μήκος, όταν τα ραχιαία και κοιλιακά πτερύγια εκτείνονται.

Τα φεγγαρόψαρα γενικά καταναλώνουν κυρίως μικρά ψάρια, προνύμφες, καλαμάρια και καρκινοειδή. Οι μέδουσες, οι οποίες κάποτε θεωρούνταν ότι αποτελούσαν το κύριο θήραμα του φεγγαρόψαρου, αποτελούν μόλις το 15% της διατροφής του.

Τα θηλυκά του είδους παράγουν περισσότερα αυγά από οποιοδήποτε άλλο σπονδυλωτό, μέχρι 300 εκατομμύρια τη φορά. Το κρέας φεγγαρόψαρου θεωρείται λιχουδιά σε κάποια μέρη του κόσμου, όπως η Ιαπωνία, η Κορέα και η Ταϊβάν, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύεται η εμπορεία κρέατος ή παραγώγων από φεγγαρόψαρο.

Τέλος, το ίδιο ανήκει στην τάξη των τετραοδοντόμορφων, η οποία περιλαμβάνει επίσης τους λαγοκέφαλους και τα ψάρια φούσκες, και μοιράζεται αρκετά από τα χαρακτηριστικά των άλλων μελών της τάξης.

Διαβάστε επίσης:

Επικό βίντεο από βάφτιση: Το λάθος όνομα και ο τρόμος στο βλέμμα της μητέρας

Κρήτη: Με αυτό το όπλο πυροβολήθηκε στο κεφάλι ο 29χρονος Νίκος

Διακομιδές 3χρονου και 5χρονου από Σκόπελο και Σκιάθο στον Βόλο – Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο