Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτηση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής ζητά ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Newsbomb

Την παραίτηση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων αναμένεται να ζητήσει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Παράλληλα την ερχόμενη Δευτέρα (9/3/2015) θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα», στην οποία θα συζητηθεί το πόρισμα της ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε από τριμελής επιτροπή για τις συνθήκες φοίτησης στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Μόλις προ ολίγου», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Αποστόλου, «περιήλθε σε γνώση μου η διενεργηθείσα πορισματική έκθεση στη Γαλακτοκομική ΕΠΑΣ Ιωαννίνων όπου διαπιστώνεται ότι έλαβαν χώρα πράξεις ενδοσχολικής βίας αλλά δυστυχώς επιβλήθηκαν κυρώσεις μόνον σε περιπτώσεις που προκλήθηκαν φθορές στην υποδομή της Σχολής.

Κατόπιν αυτού ζήτησα ήδη από τη διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ την παραίτηση του Διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, την κατεπείγουσα διαβίβαση της πορισματικής έκθεσης στον αρμόδιο εισαγγελέα για αξιολόγηση ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων και την άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ προκειμένου να λάβει απόφαση σχετικά με τις διαπιστώσεις της πορισματικής έκθεσης».

O κ. Αποστόλου θα ζητήσει από τον ΕΛΓΟ να διαβιβάσει άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα το πόρισμα για την αξιολόγηση ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων.