Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες Αττική: Αυτά είναι τα θύματα της τραγωδίας (vid)

Newsbomb

Πλημμύρες Αττική | Ειδήσεις:Μάνδρα, Νέα Πέραμος, Θριάσιο, Παλαιά Εθνική Οδός Ελευσίνας – Θηβών. Αυτές είναι οι περιοχές της δυτικής Αττικής που θάφτηκαν κάτω από τα λασπόνερα, τα φερτά υλικά και τα μπάζα που ξεχείλισαν μετά τηφονική κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης (15/11/2017) τη Δυτική Αττική. αφήνοντας πίσω της 16 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr το ρεπορτάζ του ANT1 για τα θύματα της τραγωδίας

Καθεμιά από τις απώλειες, κρύβει και μια συγκλονιστική ιστορία. Ο πρώτος νεκρός εντοπίστηκε στη Νέα Πέραμο. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα. Τον εντόπισαν οι πυροσβέστες μέσα στο πλημμυρισμένο υπόγειο του σπιτιού του.

Η Βασιλική Χατζηβασιλείου χάθηκε μέσα στα ορμητικά νερά που «έπνιξαν» τη Μάνδρα Αττικής. Τραγική φιγούρα, η κόρη της η οποία βρέθηκε μπροστά σε ένα απίστευτο δίλημμα: να σώσει τα παιδιά της ή την ίδια. Επέλεξε το πρώτο. Για τη μητέρα της, όμως, ήταν ήδη πολύ αργά.

Ο 69χρονος Γιώργος Νέζης έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει τη σύζυγό του, η οποία είχε γαντζωθεί στα κάγκελα του σπιτιού της. Η γυναίκα του κατόρθωσε να σωθεί, όμως ο ίδιος δεν τα κατάφερε. Παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που είχαν κατακλύσει τα πάντα. Ο γιος του ήταν εκείνος τελικά που έμελλε να τον εντοπίσει νεκρό, χτυπημένο πάνω σε έναν τοίχο.

Νεκρός εντοπίστηκε και ο Μπάμπης Δημητρόπουλος. Είχε πάει μαζί με τον αδερφό του για κυνήγι. Ο τελευταίος εξακολουθεί να αγνοείται μέχρι και αυτή την ώρα.

«Μαμά, φοβάμαι... Πνιγόμαστε!»

Η φονική θεομηνία έκοψε το νήμα της ζωής και του 36χρονου οδηγού νταλίκας, Γιώργου Μακαρούνια. Ήταν πατέρας ενός παιδιού τριάμισι ετών. Το όχημα που οδηγούσε περικυκλώθηκε από έναν χείμαρρο λάσπης. «Μαμά, φοβάμαι... Πνιγόμαστε!», ήταν τα τελευταία λόγια που είπε στη μητέρα του από το κινητό του, λίγο προτού κλείσει απότομα η γραμμή. Προσπάθησε να εγκαταλείψει το φορτηγό του, για να σωθεί. Η σορός του βρέθηκε τριάμισι χιλιόμετρα μακριά. Ήταν ήδη αργά.

Άσχημο παιχνίδι, όμως, επεφύλασσε η μοίρα και για τον Γιώργο Πολυμερόπουλο, πατέρα δύο παιδιών, αλλά και για τον πρώην τεχνικό του ΟΤΕ, Σεραφείμ Γκόρτσα.

Ο κατάλογος των νεκρών

Συνολικά δέκα άνδρες κα έξι γυναίκες έχασαν τη ζωή τους σε πλημμυρισμένα σπίτια και άλλους χώρους, ενώ δύο εξ αυτών ανασύρθηκαν από τις θαλάσσιες περιοχές της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου.

Μία 82χρονη γυναίκα εντοπίστηκε, περίπου στις 10:00 το πρωί, νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα Αττικής.

Περίπου μία ώρα αργότερα, στην οδό Αγαμέμνωνος στη Μάνδρα, ένας ηλικιωμένος άνδρας εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες νεκρός στο πλημμυρισμένο σπίτι του.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας, περίπου 65 ετών. Βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα.

Το μεσημέρι εντοπίστηκε νεκρός ένας ακόμη άνδρας, περίπου 50 ετών, στο 3ο χλμ της Λεωφόρου Αθηνών - Θηβών, στη Μάνδρα.

Στον τραγικό κατάλογο μπήκε και μία γυναίκα που εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο που παρασύρθηκε στην οδό Αίαντος, στη Μάνδρα.

Παράλληλα, στις θαλάσσιες περιοχές Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου εντοπίστηκαν δύο σοροί ανδρών, ηλικίας 80 και 55 ετών. Τα θύματα ήταν αγνοούμενοι από τη Μάνδρα.

Ακόμη δύο άνδρες και μία γυναίκα ανασύρθηκαν νεκροί αργά το μεσημέρι. Πρόκειται για έναν άνδρα, που βρέθηκε σε εξωτερικό χώρο, στη θέση Ψαλίδι της Μάνδρας και μία γυναίκα 95 ετών, η οποία ανασύρθηκε νεκρή από το σπίτι της, στην οδό Στρατηγού Ρόκα.

Λίγο μετά τις 16:00, ένας κυνηγός, που αγνοείτο από το πρωί, βρέθηκε νεκρός σε εξωτερικό χώρο στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, στη Μάνδρα και λίγο αργότερα ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε κι άλλο, καθώς εντοπίστηκαν νεκροί ένας άνδρας σε υπόγειο στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου και μια γυναίκα στη συμβολή των οδών Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα.

Στη μακάβρια λίστα προστέθηκαν λίγο μετά τις 17:00 ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σε εξωτερικό χώρο στο 5 - 6 χλμ. Μάνδρας - Θηβών, στη Μάνδρα Αττικής, καθώς και μία γυναίκα.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τις πλημμύρες στη δυτική Αττική

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της τραγωδίας