Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή που η τουρκική ακταιωρός εμβολίζει το «Γαύδος» στα Ίμια (vid)

Newsbomb

Ίμια | Ειδήσεις: Δύο συγκλονιστικά βίντεο - ντοκουμέντα από το «θερμό» επεισόδιο των Ιμίων την περασμένη Δευτέρα (12/02) βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στις 23:40 της 12ης Φεβρουαρίου, το τουρκικό πλοίο «UMUT» εμβόλισε το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής με αποτέλεσμα να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην πρύμνη.

Στην ανακοίνωσή του το Αρχηγείο του Λιμενικού ανέφερε ότι «στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς και προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του ΠΑΘ “090”, το οποίο εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 23:40 το βράδυ της Δευτέρας (12/02/2018) οι Τούρκοι έστησαν «σκηνικό πολέμου» στα Ίμια, συνεχίζοντας το επικίνδυνο παιχνίδι των προκλήσεων.

Η τουρκική ακταιωρός UMUT της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, προκαλώντας του σημαντικές ζημιές.

Συγκεκριμένα, η τουρκική ακταιωρός χτύπησε με την πλώρη το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος 090 «Γαύδος».

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Σημειώνεται πως το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (13/02) ανακοίνωση, αναφορικά με την απρόκλητη και απαράδεκτη επίθεση που δέχτηκε το σκάφος «090» από την τουρκική ακταιωρό «Umut» στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των Ιμίων.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

«Περί ώρα 23:40 χθες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων και προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) “090” του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο Π.Α.Θ. Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. “090”, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος. Το εν λόγω Π.Α.Θ. αποκτήθηκε με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την επιτήρηση των θαλασσίων ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων».

Πηγή βίντεο: Καθημερινή

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα Ίμια