Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας: Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ «πολιόρκησαν» το υπουργείο Οικονομικών (vid)

Newsbomb

ΠΟΕΔΗΝ | Υπουργείο Οικονομικών: Αντιμέτωπα με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν λίγο μετά τις 09:15 το πρωί της Δευτέρας τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), όταν επιχείρησαν να μπουν στο κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, όταν τα μέλη προχώρησαν προς την είσοδο του κτηρίου, απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ, γεγονός που προκάλεσε ένταση. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, ενώ οι διαδηλωτές απάντησαν, πετώντας αυγά.

Οι εργαζόμενοι ζητούσαν συνάντηση με τον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων των δημοσίων υπαλλήλων.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ παραμένουν συγκεντρωμένα έξω από το ΥΠΟΙΚ, ενώ αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία.

Στο μεταξύ, τετράωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί σε Αθήνα και Πειραιά.

Ειδικότερα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 15.00 και καλεί σε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

Η Ένωση ζητεί να μην απολυθεί κανείς επικουρικός, ενλω διεκδικεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και άμεση μισθολογική αποκατάσταση μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Διαβάστε επίσης: