Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Λευκίμμη: Επεισόδια μεταξύ κατοίκων και ΕΛ.ΑΣ για τον ΧΥΤΑ (pics+vid)

Newsbomb

Σε «καζάνι που βράζει» έχει μετατραπεί η τοπική κοινωνία της Λευκίμμης για τον ΧΥΤΑ – Δείτε τα επεισόδια σε συγκέντρωση των κατοίκων στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας - Ένας τραυματίας 

Σοβαρά επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε χρήση χημικών εντός κλειστού χώρου σημειώθηκαν λίγη ώρα πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (25/02) στην Κέρκυρα.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι της Λευκίμμης, που αντιδρούν εδώ και οκτώ μήνες για την απόφαση να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ στην περιοχή, συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, στο κέντρο της πόλης.

Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν να τραυματιστεί ένας πολίτης, ο οποίος με βάση μαρτυρίες δέχτηκε χτύπημα από αστυνομικό με γκλοπ στο κεφάλι.

Δείτε βίντεο

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μέλη της αντιπροσωπείας «Αλεύχιμον» ενημερώθηκαν ότι θα δοθεί άδεια λειτουργίας στον ΧΥΤΑ, παρά τις διαμαρτυρίες, τις πολύμηνες κινητοποιήσεις τους και την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση των κατοίκων στη gallery του Newsbomb.gr

Η τοπική κοινωνία της Λευκίμμης έχει μετατραπεί σε καζάνι που βράζει από τον περασμένο Ιούνιο, όποτε και αποφασίστηκε να τεθεί σε λειτουργία ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ ως λύση στο τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο κατέφτασαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποτρέψουν τις αντιδράσεις των κατοίκων και να γίνει μεταφορά και εναπόθεση δεματοποιήμενων απορριμμάτων χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη που οι κάτοικοι της περιοχής επιδίδονται σε μάχη σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς.

Δείτε βίντεο

Πηγή: corfutvnews.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή με το Mega: Επιστρέφει στις οθόνες μας το «Μεγάλο Κανάλι» (pics)

Εκλογές 2019: Οι δανειστές δίνουν στον Τσίπρα αφορολόγητο και στήνει κάλπες τον Οκτώβριο