ΕΘΝΙΚΑ

Αιγαίο ώρα μηδέν

Αιγαίο ώρα μηδέν

Η ελληνική αντιαεροπορική άμυνα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια προχώρησε σε εγκλωβισμό τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.

Αυτό εφόσον ισχύει και δεν είναι απλά μία τουρκική υπερβολή από μόνο του αποτελεί δίκαιη κλιμάκωση της αντίδρασης της ελληνικής πλευράς. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, ελληνικά αντιαεροπορικά συστήματα, MIM-104 Patriot PAC-3 από την αντιαεροπορική συστοιχία της Σκύρου, «κλείδωσαν» στα ραντάρ τους τα τέσσερα μαχητικά της τουρκικής Αεροπορίας (ΤΗΚ) F-4E Terminator 2020, τα οποία «βρίσκονταν σε εκπαιδευτική πτήση σε «διεθνή» εναέριο χώρο», νοτιοδυτικά της Ικαρίας, αναφέρει η ανακοίνωση.

ORD SAM Patriot Launch Techno lg

Η ελληνική αεράμυνα σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση εγκλώβισε τα τουρκικά μαχητικά δύο φορές, με χρονική διάρκεια εγκλωβισμού 15 δευτερόλεπτα στην κάθε περίπτωση, στις 15:20 το απόγευμα. Δηλαδή πριν ακόμα πετάξουν επάνω από τις νησίδες Ανθρωποφάγοι (15.29) στο σύμπλεγμα των Φούρνων και ενώ απλά είχαν εισέλθει στον Εθνικό Εναέριο Χώρο. Όλο το «πακέτο» των τουρκικών αεροσκαφών βγήκε από το Εθνικό Εναέριο Χώρο στις 15.33 αφού επί τέσσερα λεπτά, από τις 15.29 πραγματοποιούσαν συνεχείς εικονικές προσβολές και βυθίσεις επάνω από τα νησιά των Φούρνων (Ανθρωποφάγοι κλπ).

Τα τουρκικά μαχητικά είχαν μπει στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο μεταξύ Χίου και Σάμου στις 15.14. Είναι τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά που πέταξαν επάνω από ελληνικό έδαφος στην περιοχή του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων, το οποίο η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ότι ανήκει στην Ελλάδα, αλλά ότι είναι «ακαθορίστου ιδιοκτησίας». Να σημειώσουμε, ότι εκτός από τον εγκλωβισμό σηκώθηκαν και δύο ελληνικά F-16 από την Λήμνο προς αναχαίτισή τους, αλλά οπωσδήποτε ο εγκλωβισμός από τα επίγεια α/α συστήματα είναι αυτό που ξεχωρίζει:

PATRIOTSOUROUPO 678 355

Στο παρελθόν σε μετρημένες στα δάκτυλα περιπτώσεις έχουν προχωρήσει οι ελληνικές α/α συστοιχίες σε εγκλωβισμό τουρκικών μαχητικών, αφού είναι μία καθαρά «προειδοποιητική» κίνηση.

Εξάγει ένταση σε Αιγαίο και Κύπρο ο Ερντογάν

Το μόνο σίγουρο και στο οποίο μας έχουν συνηθίσει επί σειρά ετών οι Τούρκοι, είναι ότι τα εν οίκω δεν τα κρατούν ποτέ εν δήμω και αρέσκονται στο να δημιουργούν αντιπερισπασμούς στο Αιγαίο, όποτε οι ηγεσίες τους κλονίζονται. Αυτή τη φορά ήρθε η σειρά του Ερντογάν με τρεις υπουργούς του να έχουν υποβάλει την παραίτησή τους εξαιτίας του μεγάλου σκανδάλου που αποδομεί την ισλαμική κυβέρνησή του, φτάνοντας στο σημείο ο τελευταίος παραιτηθείς υπουργός να ζητήσει την παραίτηση και του ίδιου του Ερντογάν.

ertogan 808742989

Ο ίδιος σε εντελώς ανεξέλεγκτη κατάσταση κατηγορεί για όλα αυτά το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τις μυστικές τους υπηρεσίες, όπως το έχει ξανακάνει άλλωστε με τα επεισόδια των τελευταίων μηνών και μέσα σε μία εβδομάδα οι στρατηγοί του έχουν αυξήσει τις υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα νησιά του Αιγαίου, τις εικονικές προσβολές, τις ναυτικές παραβιάσεις κ.ο.κ.

Μάλιστα, έχουν εκφράσει και την πρόθεση να αμφισβητήσουν έμπρακτα την ΑΟΖ στο Καστελόριζο με σεισμικές έρευνες από δικά τους σεισμογραφικά-ωκεανογραφικά σκάφη. Το τελευταίο ατόπημα του υπό «καθαίρεση» «Σουλτάνου» είναι η ευθεία αμφισβήτηση της νομιμότητας ύπαρξης της Κύπρου ως Κράτος, για δεύτερη φορά με την άρνηση να υπογράψουν την συμφωνία για την επανεισδοχή λαθρομεταναστών που προέρχονται από εδάφη της...

Διαβάστε επίσης:

Τουρκικά ΜΜΕ: H Ελλάδα εγκλώβισε τουρκικά μαχητικά κοντά στην Ικαρία

Αυστηρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην τουρκική πρόκληση

Καταρρέει η κυβέρνηση Ερντογάν – Νέες παραιτήσεις υπουργών

Κάμερα έπιασε υπουργό του Ερντογάν να μοιράζει λίρες (vid)

Τουρκία: Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομίας

Πρόκληση Ερντογάν: Όταν εμείς λέμε Θράκη εννοούμε και τη Θεσσαλονίκη

Αβραμόπουλος: Η επιτυχής βολή των S-300 αποτελεί μήνυμα!

Αβραμόπουλος: Eν μέσω κρίσης, κάποιοι επεξεργάζονται σχέδια

Κυπριακό, ΑΟΖ και Τζαμιά στο τραπέζι Βενιζέλου-Νταβούτογλου

Θέμα τουρκικής μειονότητας έθεσε ο Νταβούτογλου ενώπιον Βενιζέλου

Δούρου:Η επίσκεψη Νταβούτογλου εξυπηρετεί μόνο την Τουρκία

Κουίκ:Το μήνυμα των S-300 να το πάρει και ο Νταβούτογλου!

ΚΚΕ: Ετοιμάζεται λύση μακριά από τα συμφέροντα του κυπριακού λαού