ΥΓΕΙΑ

ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ: Καταγγέλλει Γεωργιάδη και εξαιρέσεις

ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ: Καταγγέλλει Γεωργιάδη και εξαιρέσεις

Τις τρομοκρατικές, φασιστικού τύπου απειλές του Α. Γεωργιάδη, αλλά και την προκλητική εξαίρεση συγκεκριμένων γιατρών από την διαθεσιμότητα, καταγγέλλει ο Σύλλογος Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Αττικής.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, ο υπουργός Υγείας εκτός του ότι με τις εκβιαστικές ρυθμίσεις του Νόμου επιδιώκει να κάνει τους γιατρούς να αποχωρήσουν οικειοθελώς από τις δομές της ΠΦΥ, απειλεί, πως όποιος γιατρός υποβάλλει αίτηση για ένταξη στο ΠΕΔΥ και τελικά επιλέξει να παραμείνει στο ιδιωτικό του ιατρείο θα «τιμωρηθεί» με αποκλεισμό από συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ στο ιατρείο του. Ο ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής προειδοποιεί τον κ. Γεωργιάδη «πως ακόμα ζούμε σε κοινωνία που βρίσκεται υπό Δημοκρατικό καθεστώς και οι Νόμοι ισχύουν για όλους. Ας τολμήσει να παρανομήσει προκλητικά. Κανένας δεν είναι υπεράνω των Νόμων της Πολιτείας».

Ο Σύλλογος επίσης, καταγγέλλει την προκλητική εξαίρεση συγκεκριμένων γιατρών από την διαθεσιμότητα με την ευθύνη της Διοίκησης ΕΟΠΥΥ παρά το Νόμο 4238/2014 τους οποίους σκανδαλωδώς επιδίωξε προ ολίγων ημερών -όπως αναφέρει- να μεταθέσει στην κεντρική υπηρεσία της Διοίκησης, καταδεικνύοντας κατά τον πλέον ανακόλουθο τρόπο, τη δήθεν συμμόρφωση με τα όσα ορίζουν διατάξεις νόμων και η ηθική την οποία σχηματικά επικαλούνται.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ