ΥΓΕΙΑ

Κραυγή ΣΦΕΕ στην κυβέρνηση: Με τα μέτρα σας «γονατίζετε» τις επενδύσεις

Κραυγή ΣΦΕΕ στην κυβέρνηση: Με τα μέτρα σας «γονατίζετε» τις επενδύσεις

Την σφοδρή τους αντίθεση στην ακολουθούμενη πολιτική για την φαρμακοβιομηχανία θα διατρανώσουν οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ σήμερα το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο, σε συνέντευξη Τύπου.

Μία πολιτική η οποία στοχοποιεί συστηματικά τις ίδιες τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις αλλά και την εξωστρέφεια και μαζί με όλα αυτά, το περίφημο success story που ονειρεύεται η κυβέρνηση.

Με σκληρή γλώσσα αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα στην συνέντευξη τύπου το ΔΣ του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της φαρμακοβιομηχανίας, απέναντι στις πολιτικές της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, πολιτικές που έχουν δημιουργήσει τρομακτική ασφυξία στον κλάδο και δεν αφήνουν καμία ελπίδα για καλύτερες επενδυτικές ημέρες.

Το τελευταίο ράπισμα προς τον κλάδο, αποτελεί η νέα απόφαση του υπουργείου Υγείας για το λεγόμενο 50% -50%. Ουσιαστικά αφορά στην διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής τιμής και λιανικής ενός σκευάσματος, την οποία καλείται πλέον να πληρώνει εκτός από τον ασθενή και η φαρμακοβομηχανία, ενώ μέχρι πρότινος την πλήρωνε ο ΕΟΠΥΥ. Η απόφαση αυτή, αφορά σε 80 μοναδικά σκευάσματα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από την ρύθμιση αυτή, η φαρμακοβιομηχανία πλήττεται με επιπλέον 80 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr