Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Η κυβέρνηση θα κάνει ταμείο τον Ιούνιο - τα μηνύματα του συνεδρίου και το διακύβευμα των εκλογών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Intimenews

Σε κάθε περίπτωση πάντως η γάτα μου εκμυστηρεύτηκε πως ήδη έχουν ξεκινήσει να τρέχουν οι νέες δημοσκοπήσεις με στόχο να αποτυπωθεί και πρακτικά αυτή η δυναμική που πιστεύουν στο Μαξίμου πως έφερε το συνέδριο αλλά και η στήριξη των πολιτών απέναντι στην ακρίβεια

Ταμείο κάνουν μαθαίνω στο Μέγαρο Μαξίμου μετά το συνέδριο για να δουν αν τα… πιεσμένα δημοσκοπικά δεδομένα που είχαν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα έχουν περιοριστεί μετά και το συνέδριο του κόμματος αλλά και τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την ενέργεια.

Όπως με ενημερώνει η γάτα, στις αναλύσεις που γίνονται στον πρώτο και δεύτερο όροφο του Μεγάρου το πρόσημο είναι θετικό καθώς εκτιμούν πως το συνέδριο της ΝΔ ανέδειξε και τις ουσιαστικές διαφορές που έχει το κόμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λένε μάλιστα, οι συγκρίσεις με τα όσα έγιναν πριν λίγες μέρες στην ανάλογη κομματική διεργασία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αναπόφευκτες.

Σύμφωνα με τη γάτα, το Σαββατοκύριακο κινητοποιήθηκε ένας απαραίτητος για την πορεία του κόμματος μηχανισμός, αυτός των μεσαίων στελεχών, ενώ η ανανεωμένη κεντρική επιτροπή είναι πολύ κοντά στο προφίλ που θέλει να δημιουργήσει για τη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως λένε ο Πρόεδρος της ΝΔ έκλεισε για μία ακόμα φορά τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ζητώντας πολλή δουλειά από όλους, ενώ έθεσε και το διακύβευμα των επόμενων εκλογών που θα είναι μία σταθερή κυβέρνηση ή θνησιγενή κυβερνητικά σχήματα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η γάτα μου εκμυστηρεύτηκε πως ήδη έχουν ξεκινήσει να τρέχουν οι νέες δημοσκοπήσεις με στόχο να αποτυπωθεί και πρακτικά αυτή η δυναμική που πιστεύουν στο Μαξίμου πως έφερε το συνέδριο αλλά και η στήριξη των πολιτών απέναντι στην ακρίβεια. Βέβαια επειδή τα μέτρα αυτά θα τα δει ο πολίτης στην τσέπη του από τον Ιούνιο υποθέτω πως δεν θα αναμένουν να δουν και πολλά στην παρούσα φάση στην κυβέρνηση.

Από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών εγώ κρατώ τρία πράγματα. Πρώτον τη διαβεβαίωση Μητσοτάκη ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δεύτερον την ειλημμένη απόφασή του να μην αλλάξει τον εκλογικό νόμο και τρίτον και ίσως το πιο σημαντικό πως όπως είπε ο ίδιος στο συνέδριο ο πρώτος γύρος των επόμενων εκλογών θα είναι ο πιο σημαντικός.

Επειδή έκατσα και μίλησα με αρκετό κόσμο, να σας πω πως διαμορφώνεται σιγά σιγά μια αισιοδοξία στη ΝΔ πως η παράταξη θα καταφέρει να κερδίσει την αυτοδυναμία στο δεύτερο γύρο των εκλογών, έτσι ώστε η χώρα να μην μπει σε περιπέτειες. Όπως μου έλεγε τακτικός συνομιλητής του Πρωθυπουργού με ένα ποσοστό κοντά στο 32-33% στον πρώτο γύρο τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα μετά. Και για όσους αμφισβητούν πως η ΝΔ υπό τις παρούσες συνθήκες θα μπορέσει να πιάσει αυτό το ποσοστό, η απάντησή του ήταν πως υπό πολύ πιο δύσκολες συνθήκες και μέσα στη χειρότερη φάση του μνημονίου η παράταξη του 15 έπιασε ένα 28%.

Τώρα για το αν στη ΝΔ εξετάζουν το ενδεχόμενο την επομένη των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναγκαστεί να τείνει χείρα φιλίας στον Ανδρουλάκη, μαθαίνω πως η εκτίμηση που υπάρχει στο Μαξίμου είναι πως το ΚΙΝΑΛ έχει πιάσει ταβάνι και πως ήδη αρχίζει σιγά σιγά να ξεφουσκώνει, ή όπως μου είπαν πιο… επιστημονικά, «η δυναμική που είχε ο Ανδρουλάκης έχει ανακοπεί».

Τέλος πάντων εδώ θα είμαστε να τα λέμε, εξάλλου Κυριακή κοντή γιορτή που λέει και ο λαός μας.

Διαβάστε επίσης:

14ο Συνέδριο ΝΔ: Τα μηνύματα Μητσοτάκη εντός και εκτός παράταξης και το προεκλογικό άρωμα