Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Χαμόγελα στο Μαξίμου:Νέος δημοσιονομικός χώρος για στήριξη των πολιτών

Χαμόγελα στο Μαξίμου:Νέος δημοσιονομικός χώρος για στήριξη των πολιτών
eurokinissi

Μαθαίνω πως τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας έχουν φέρει χαμόγελα στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς όπως όλα δείχνουν ο προϋπολογισμός του 2022 θα κλείσει με μία υπέρβαση του στόχου των εσόδων κατά σχεδόν 5 δισ. ευρώ

Το ποσό αυτό προκύπτει βέβαια και από τα υπερέσοδα που προκύπτουν από την φορολογία που την πληρώνουν οι πολίτες αλλά κάτι ο τουρισμός, κάτι οι αυξήσεις και στο Υπουργείο Οικονομικών τρίβουν τα χέρια τους για την ανθεκτικότητα που επιδεικνύει η ελληνική οικονομία σε δύσκολες εποχές.

Κυρίως όμως χαίρονται για το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα μπορεί να συνεχίσει να «ρίχνει» χρήμα στην αγορά για να μετριάσει τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, κάτι που αποτελεί και το ζητούμενο καθώς μετράμε αντίστροφα για τις εκλογές.

Ήδη το ποσό που έχει δοθεί σε επιδόματα κ.λπ. για την ενεργειακή κρίση πλησιάζει τα 12,4 δισ. με τον Μητσοτάκη να έχει ξεκαθαρίσει πως η στήριξη θα συνεχιστεί όσο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος.

Την ίδια ώρα στο Μαξίμου παρακολουθούν με ικανοποίηση τις δημοσκοπήσεις που δίνουν σημαντικό προβάδισμα στη ΝΔ, προβάδισμα το οποίο δεν είναι, όπως θεωρούν, ανατρέψιμο και μάλιστα εκτιμούν πως με τις κατάλληλες κινήσεις και με λίγη… τύχη μπορεί να διευρυνθεί.

Με αυτά και με αυτά λοιπόν φαίνεται να δικαιώνεται η γάτα που υποστήριζε όλο το προηγούμενο διάστημα πως η υπόθεση των υποκλοπών δεν θα επηρεάσει καθόλου το πολιτικό σκηνικό.

Η οποία γάτα μου υπενθύμισε πως στο Μαξίμου όταν έσκασε η ιστορία εκεί το καλοκαίρι περισσότερο ανησυχούσαν για τις πυρκαγιές και για το πολιτικό κόστος που θα είχε η κυβέρνηση, παρά για τις παρακολουθήσεις του Ανδρουλάκη. Με συνοπτικές διαδικασίες λοιπόν κλείνει το θέμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορεί να θέσει ξεκάθαρα το δίλημμα για το ποιος θα μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα την ενεργειακή και οικονομική κρίση.

Αυτό δεν σημαίνει πως στο Μαξίμου δεν έχουν το νου τους στραμμένο και στη γειτονική χώρα όπου και αναμένουν, όπως μου λένε, κλιμάκωση της έντασης. Για το τι ακριβώς θα γίνει έχουν εξεταστεί όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια και για όλα, όπως μαθαίνω υπάρχουν απαντήσεις και μάλιστα ιδιαίτερα δυναμικές.

Η διαχείριση των εθνικών θεμάτων εξάλλου θεωρείται προνομιακό πεδίο για την κυβέρνηση ενόψει και των εκλογών.