Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Εκλογές 2023: 9 Απριλίου στις κάλπες - Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο σεισμός στην Τουρκία

Εκλογές, ψηφοδέλτια
Όπως όλα δείχνουν οι εκλογές θα γίνουν 9 Απριλίου
Eurokinissi

Όλα έτοιμα θέλει να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου οι εκλογές στη χώρα μας να γίνουν στις 9 Απριλίου. - Γιατί ήθελε η δεύτερη προσφυγή στις κάλπες να γίνει μαζί με τις εκλογές στην Τουρκία και τι αλλάζει μετά τον φονικό σεισμό στη γείτονα. 

Στην τελική ευθεία βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εκλογές και αν μέχρι στιγμής ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ανακοινώσει στους συνεργάτες του τις προθέσεις του όλο το σύστημα, μου λέει η γάτα, προετοιμάζεται πυρετωδώς ώστε να είναι έτοιμο εκεί στα τέλη Μαρτίου έχοντας ως στόχο την 9η Απριλίου.

Θα θυμάστε πως εδώ και μήνες η γάτα μας είχε ενημερώσει πως ο πρωθυπουργός θα ήθελε η δεύτερη προσφυγή στις κάλπες να συνέπιπτε με τις εκλογές στην Τουρκία, έτσι ώστε να μην υπήρχε «πολιτικό κενό» στη χώρα, την ώρα που εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα.

Μάλιστα, αυτό θα ήταν και ένα από τα ουσιαστικά αφηγήματά του καλώντας τους πολίτες να εκλέξουν στις δεύτερες εκλογές μια ισχυρή κυβέρνηση και να μην κυλήσει η χώρα στην πολιτική αβεβαιότητα. Τώρα βέβαια οι καταστροφικοί σεισμοί στη γειτονική μας χώρα ενδέχεται να αλλάξουν τα σχέδια του Ερντογάν, καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Τούρκο πρόεδρο να κάνει χρήση της συνταγματικής διάταξης που του επιτρέπει να παραμείνει στην εξουσία για έξι ακόμα μήνες για να διαχειριστεί τη μεγάλη κρίση στη χώρα του.

Θα τα δούμε όλα αυτά τις επόμενες μέρες, να σας πω πάντως πως στο Μαξίμου εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού καθώς περιορίστηκαν οι επιπτώσεις από την κακοκαιρία που έπληξε και την Αττική. Και επειδή γκρινιάζω συχνά πυκνά να πούμε και ένα μπράβο κυρίως για τα προληπτικά μέτρα που ελήφθησαν και δεν ζήσαμε εικόνες των προηγούμενων δύο ετών.

Θα μου πείτε και η κακοκαιρία, έτσι όπως εξελίχθηκε, δεν ήταν της τάξης της Μηδείας ή της Ελπίδας αλλά και οι δρόμοι καθαρίστηκαν, και τα φορτηγά απαγορεύτηκαν και στην Αττική Οδό δεν εγκλωβίστηκε κόσμος. Η διαχείριση της κακοκαιρίας ήταν ένα μεγάλο στοίχημα της κρατικής μηχανής γιατί θα σας θυμίσω πως τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν πέρυσι με τις εικόνες των εγκλωβισμένων μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας έπληξαν την εικόνα της κυβέρνησης που είδε μια κάμψη στα δημοσκοπικά ποσοστά της. Όπως μου επισήμανε η γάτα μάλιστα μεγαλύτερη φθορά είχε η κυβέρνηση πέρυσι με την Αττική Οδό και τη Μεσογείων παρά με τις επισυνδέσεις. Άρα τέλος καλό όλα καλά όσον αφορά αυτό το θέμα αν και θα ήθελα να επισημάνω πως ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας.

Στα του πρωθυπουργού να σας πω πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις περιοδείες του στη χώρα με επόμενους σταθμούς την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη την Κοζάνη, την Πτολεμαίδα και τη Φλώρινα. Περιοχές που η Νέα Δημοκρατία βλέπει να πληθαίνουν οι διαρροές της προς τα δεξιά και κυρίως προς την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο. Θα ακολουθήσει ένα ταξίδι στο Μόναχο που θα περιλαμβάνει και ομιλία σε ομογενείς ενώ επόμενος σταθμός θα είναι η Λάρισα και η πσρουσίαση του αγροτικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταστήσει σαφές το διακύβευμα των εκλογών και τον κίνδυνο που θα διατρέξει η χώρα σε περίπτωση κυβερνητικής αστάθειας όσον αφορά και την οικονομία. Στο Μαξίμου εκτιμούν πως το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» έχει απήχηση στον κόσμο ενώ με ενδιαφέρον, με ενημερώνει η γάτα, παρακολουθούν και την πτώση που καταγράφει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις. Πτώση που οφείλω να σας πω την είχαν προεξοφλήσει συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι μάλιστα και θεωρούν ως πιθανό ενδεχόμενο ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης να είναι αυτός που θα χτυπήσει την πόρτα του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία.