Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Η δύσκολη διαχείριση της τραγωδίας στα Τέμπη, οι εκλογές και ο σχεδιασμός που δεν αλλάζει

Η δύσκολη διαχείριση της τραγωδίας στα Τέμπη, οι εκλογές και ο σχεδιασμός που δεν αλλάζει
Intime / φωτογραφία αρχείου

Το βασικό διακύβευμα των εκλογών. Στο Μαξίμου έχουν να διαχειριστούν μία πολύ δύσκολη κατάσταση όπου φαίνονται και οι αδυναμίες που υπάρχουν και που δεν έχουν ξεπεραστεί.

Η τραγωδία στα Τέμπη όπως είναι φυσικό ρίχνει βαριά της σκιά της στην πολιτική ζωή του τόπου και σαν επακόλουθο πληθαίνουν και οι απορίες για το πως θα κινηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά τις εκλογές. Αν και επίσημα δεν έχει γίνει ουσιαστική συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα η γάτα έσπευσε να με ενημερώσει πως ο βασικός σχεδιασμός του Πρωθυπουργού για εκλογές στις 9 Απριλίου δεν φαίνεται να αλλάζει.

Σύμφωνα με τη γάτα προφανώς στο Μαξίμου έχουν να διαχειριστούν μία πολύ δύσκολη κατάσταση όπου φαίνονται και οι αδυναμίες που υπάρχουν και που δεν έχουν ξεπεραστεί, από την άλλη όμως η ελληνική κοινωνία κατανοεί πως η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση με συγκεκριμένο σχέδιο για να ξεπεράσει τα προβλήματα και τις παθογένειες.

Και αυτός είναι ίσως και ο λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται προς το παρόν αποφασισμένος να μην αλλάξει τον βασικό του αρχικό σχεδιασμό. Από εκεί και πέρα πάντως θα υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις στον οδικό του χάρτη. Έτσι το υπουργικό συμβούλιο όπου θα ανακοινωνόταν η αύξηση του κατώτατου μισθού θα μετατεθεί για την ερχόμενη εβδομάδα, κυρίως για να μην χαθεί επικοινωνιακά το θέμα.

Όπως μου έλεγε η γάτα έτσι και αλλιώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε σχεδιάσει να ανακοινώσει την πρόθεση του για τις εκλογές στο υπουργικό συμβούλιο κάτι που θα έκανε στη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου λίγες μέρες μετά. Το αργότερο πάντως για τη συνάντηση αυτή για να προλάβει τις ημερομηνίες είναι η 12η Μαρτίου. Σίγουρη πάντως πρέπει να θεωρείται η αναβολή της περιοδείας του Πρωθυπουργού στη Λαμία που είχε προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τη γάτα η παραίτηση του Κώστα Καραμανλή δείχνει ακριβώς την διαφορά που υπάρχει και σε επίπεδο ήθους μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας τις προσπάθειες των τότε υπουργών του Αλέξη Τσίπρα να ρίξουν αλλού τις ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι. Σε κάθε περίπτωση πάντως η τραγωδία στα Τέμπη θα αποτελέσει ένα νέο στοιχείο της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Όπως μου λέει η γάτα όμως το βασικό διακύβευμα των εκλογών για τον Μητσοτάκη παραμένει το θέμα της οικονομίας. Εξάλλου όπως μας έχει ενημερώσει η γάτα εδώ και καιρό σημαντικό κομμάτι της προεκλογικής εκστρατείας θα στηθεί πάνω στο πρόγραμμα της ΝΔ για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας αλλά και την βελτίωση των μισθών.