Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Μέγαρο Μαξίμου: «Τέλος στην εργαλειοποίηση των Τεμπών - Κατεστημένα επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση»

Μέγαρο Μαξίμου: «Τέλος στην εργαλειοποίηση των Τεμπών - Κατεστημένα επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση»

Σε σαφή σύγκρουση, ο βαθμός της οποίας δεν έχει καθοριστεί ακόμα,  θα προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συμφέροντα τα οποία και εκτιμά πως επιχειρούν να πλήξουν την κυβέρνηση του αλλά και προσωπικά  τον ίδιο.

Όπως χαρακτηριστικά έλεγε στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου στη γάτα «θα μπει τέλος στην εργαλειοποίηση και την προσπάθεια εκμετάλλευσης ενός θέματος τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από κατεστημένα που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση».

Ήδη από το Μέγαρο Μαξίμου έχει δοθεί εντολή στους υπουργούς και τους βουλευτές να τοποθετηθούν τις επόμενες τρεις μέρες στη Βουλή σε μια συζήτηση όπου εκτιμούν στην κυβέρνηση πως περισσότερο θα συσπειρώσει την παράταξη αλλά και τους ψηφοφόρους, παρά θα τους δημιουργήσει προβλήματα.

Η τελική στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ στη Βουλή θα καθοριστεί σήμερα Τετάρτη αφού θα έχει επιστρέψει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Καναδά, και παραμένει άγνωστο αν ο ίδιος θα επιλέξει να αναφερθεί συγκεκριμένα σε όσους εκτιμά πως τον πολεμούν εκτός πολιτικού συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση, μιλώντας στη γάτα, συνεργάτες του Πρωθυπουργού εκτιμούν πως ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει θα καταβληθεί προσπάθεια να συνεχιστεί και σε άλλα επίπεδα και για αυτό και η απάντηση της ΝΔ στη Βουλή αυτές τις μέρες θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη.

Όπως μου έλεγε η γάτα στο Μαξίμου κατανοούν πως το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και απασχολεί σε μεγάλο βαθμό την ελληνική κοινωνία, ξεκαθαρίζουν όμως πως δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να χειραγωγήσει αυτό το κομμάτι της κοινωνίας για να αποκομίσει δικά του οφέλη.

Το σίγουρο είναι πως ο δρόμος μέχρι τις ευρωεκλογές για την κυβέρνηση δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και πως τα αντανακλαστικά της θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση αν θέλει να διατηρήσει ένα ουσιαστικό προβάδισμα έναντι της αντιπολίτευσης το βράδυ των ευρωεκλογών.

Κλείνοντας να σας πω πως η γάτα με διαβεβαίωσε πως όσον αφορά γενικά τη στρατηγική ενόψει των εκλογών του Ιουνίου αυτή παραμένει η ίδια, δηλαδή έμφαση στην οικονομία και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών.