ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Χιόνια παντού το Σάββατο (17/12) - Αναλυτική πρόγνωση

Καιρός: Χιόνια παντού το Σάββατο (17/12) - Αναλυτική πρόγνωση

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ το Σάββατο (17/12/2016) στα ανατολικά και νότια θα αναπτυχθούν νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά ενώ θα είναι ισχυρός στα βόρεια κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο στην Αττική κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Ο καιρός θα εμφανίσει βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια θα κυμανθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί στην Θεσσαλονίκη με τον καιρό να μετατρέπεται βαθμιαία σε γενικά αίθριο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από -3 έως 5 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις το πρωί στην κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτίωση. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από -4 έως 7 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια.

Άνεμοι: ανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι στη Θεσσαλία (από τα 200 μέτρα). Χιονόνερο στα υπόλοιπα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (από τα 300-400 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα βόρεια.

Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 και στα νότια πρόσκαιρα 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: από 2 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικές ειδήσεις