ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Και δεύτερος νεκρός από κεραυνό στην Πελοπόννησο - Μεγάλες καταστροφές στη δυτική Ελλάδα

Κακοκαιρία: Και δεύτερος νεκρός από κεραυνό στην Πελοπόννησο - Μεγάλες καταστροφές στη δυτική Ελλάδα
messinialive.gr

Καιρός: «Πνίγηκε» η Ηλεία - Δύο νεκροί από κεραυνούς - Εικόνες Βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά - 10.500 κεραυνοί μέσα σε λίγες ώρες - Προβλήματα και στην Καλαμάτα

Και δεύτερος άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη χώρα από την κακοκαιρία και συγκεκριμένα από κεραυνό.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για έναν 56χρονο που έχασε τη ζωή του στην Κυπαρισσία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο.

Όπως μεταδίδει το tharrosnews.gr, ο άτυχος άντρας έχασε τη ζωή του σε παράνομο σκουπιδότοπο του δήμου Τριφυλίας στο Αλιμάκι της Δ.Ε. Κυπαρισσίας. Ο άνδρας φέρεται να είχε μεταβεί μαζί με άλλα τρία άτομα στον παράνομο σκουπιδότοπο και καθώς έψαχνε μέσα στα σκουπίδια για αντικείμενα και ρουχισμό χτυπήθηκε από τον κεραυνό.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα ένας 35χρονος έχασε τη ζωή του από κεραυνό στη Μυρσίνη Λεχαινών (Ηλεία).

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με το patrisnews.com ο 35χρονος διέμενε μαζί με άλλους πέντε ομοεθνής του σε ένα πρόχειρο κατάλυμα στη Μυρσίνη των Λεχαινών, κοντά στο νέο νεκροταφείο.

Όταν άκουσε τους κεραυνούς φοβήθηκε και βγήκε έξω από το παράπηγμα και εκεί, χτυπήθηκε από τον κεραυνό.

«Βούλιαξε» η δυτική Ελλάδα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν τη δυτική χώρα την Τρίτη 24/09.

Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε πάνω από 10.500 κεραυνούς έως τις 13:00, εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από την θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή τους:

Παράλληλα, και όπως φαίνεται και στον σχετικό χάρτη, πολύ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σταθμού του Πύργου Ηλείας, όπου καταγράφηκαν 100 χιλιοστά βροχής.

Τα ισχυρά φαινόμενα προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων σε Κεφαλονιά, Ηλεία και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Προβλήματα στην Ηλεία

Την ίδια στιγμή, πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν στην Ηλεία ενώ προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν σε πολλές περιοχές του νομού.

Στην περιοχή της Κυλλήνης, στον Κάμπο και στην Πηνεία η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα και ήδη έχουν κινητοποιηθεί οι υπηρεσίες των δήμων.

Δέντρα έπεσαν κατά μήκος της Ε.Ο. Πατρών - Πύργου και στο δίκτυο της ΔΕΗ, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Εκκενώθηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο

Σε εκκένωση του 4ου Δημοτικού Σχολείου του Πύργου, προχώρησε η Πολιτική Προστασία μετά από εντολή του Δήμου Πύργου.

Στο σχολείο παρατηρήθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

kairos.jpg
Εκκενώθηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείοpatrisnews.com

Στροφυλιά: Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο δάσος

Ένας κεραυνός που έπεσε στην περιοχή της Στροφυλιάς, είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά -ευτυχώς μικρής έκτασης- όπου όπως ήταν φυσικό, έσβησε έγκαιρα.

Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» την Αμαλιάδα

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του την περιοχή της Φραγκαβίλλας στην Αμαλιάδα το πρωί της Τρίτης (24/09), προξενώντας ζημιές σε κατάστημα με οικοδομικά υλικά.

Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι κινδύνεψαν όταν η μεγάλη συρόμενη πόρτα του καταστήματος βρέθηκε στην κυριολεξία στον αέρα, ενώ «έφυγε» και μέρος της στέγης, όπως μεταδίδει το patrisnews.com.

Ζημιές υπέστησαν και καμινάδες σπιτιών οι οποίες κατέρρευσαν.

Παράλληλα, κατέρρευσε και κολώνα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω Gallery:

Σφοδρή κακοκαιρία και στην Καλαμάτα

Σφοδρή καταιγίδα σάρωσε το μεσημέρι της Τρίτης (24/09) και την πόλη της Καλαμάτας με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρή βροχόπτωση, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας από πτώσεις δέντρων και μεγάλων κλαδιών στο κέντρο της πόλης καθώς και μιας κολώνας της ΔΕΗ επί της Αρτέμιδος.

Σφοδρή κακοκαιρία και στην Καλαμάταmessinialive.gr

Κεφαλονιά: Εικόνες Βιβλικής καταστροφής στην Αγία Ευφημία

Τεράστια προβλήματα προκάλεσε στην Κεφαλονιά η νεροποντή από το νέο κύμα κακοκαιρία που σαρώνει την χώρα από τα Δυτικά.

Το πανέμορφο χωριό της Αγίας Ευφημίας για ακόμη μια φορά βυθίστηκε στις λάσπες, με τους χειμάρρους να καλύπτουν τα αυτοκίνητα μέχρι την πόρτα.

Δραματική έκκληση για βοήθεια έκανε ο πρόεδρος της κοινότητας της Αγίας Ευφημίας, Παναγής Ζαφειράτος, μέσα από το Kefaloniapress.

«Η Αγία Ευφημία πνίγεται από τη λάσπη, είμαστε μόνοι μας δυο ώρες τώρα, μόνο με την Εθελοντική Ομάδα. Λίγο πριν έφθασε ένα μηχάνημα. Καλούμε Αντιπεριφερειάρχη, Πολιτική Προστασία να έρθουν αμέσως στο χωριό, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Τόνοι Λάσπη στο χωριό μας… Ζητάμε βοήθεια».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Φοίνικας «λαμπάδιασε» από χτύπημα κεραυνού

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στις Κεραμειές, λίγο έξω από το Αργοστόλι, καθώς φοίνικας λαμπάδιασε όταν χτυπήθηκε από κεραυνό, σύμφωνα με το Kefalonia Press.

Το τεράστιο δέντρο τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Τρίτης ενώ βρίσκεται πάνω από στάση σχολικού λεωφορείου, όπου καθημερινά βρίσκονται δεκάδες παιδιά.

Ευτυχώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής αλλά και των κατοίκων ήταν άμεση με αποτέλεσμα η φωτιά να μην δημιουργήσει προβλήματα.

Δείτε το βίντεο:

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Συνεχίζονται και την Τρίτη (24/09) οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που άρχισαν να πέφτουν από το βράδυ της Δευτέρας, στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά της χώρας.

Για το υπόλοιπο της σημερινής ημέρας, αναμένεται σταδιακή επέκταση των φαινομένων στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (25/09), όμως από το πρωί θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Κρήτη και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και έως το απόγευμα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 μποφόρ, ενώ κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με ισχυρές ριπές.

Ιδιαίτερα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές από το πρωί έως και το βράδυ της Τρίτης, οι οποίες από το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: Άγριο ξύλο σε γάμο - Έφυγε κλαίγοντας η νύφη! (pics)