ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Η εξέλιξη της κακοκαιρίας την Πέμπτη - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Καιρός: Η εξέλιξη της κακοκαιρίας την Πέμπτη - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
Η τελευταία δορυφορική φωτογραφία
NASA/NOAA/GSFC/EOSDIS Suomi-NPP VIIRS, NHC/JTWC

Καιρός σήμερα - Ειδήσεις: Ψυχρές αέριες μάζες επηρεάζουν τον καιρό της χώρας μας σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, θεαματική είναι η πτώση της θερμοκρασίας από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 05/02, ενώ μικρή άνοδος θα σημειωθεί την Παρασκευή 07/02.

Στον πίνακα που ακολουθεί, παρουσιάζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται μέχρι την Πέμπτη 06/02 σε 8 μεγάλες πόλεις της χώρας.

20200204_max_temp.png
Φαίνεται ότι σε περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία η συνολική πτώση της θερμοκρασίας θα φτάσει και ενδεχομένως θα ξεπεράσει τους 15 περίπου βαθμούς, ενώ στα περισσότερα ηπειρωτικά η πτώση θα είναι μεταξύ 10 και 12 βαθμών.Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr

Σήμερα, Πέμπτη (6/2) χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου του Βορείου Αιγαίου και της Ανατολικής Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως της Ανατολικής Πελοποννήσου καθώς και στα ορεινά της Κρήτης, ενώ βροχές αναμένονται στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και της Ανατολική Στερεάς Ελλάδας, χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, ενώ βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Κρήτης.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες υετού (βροχής και χιονιού) για το διήμερο Τετάρτη 05/02 - Πέμπτη 06/02.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις, οι οποίες από το πρωί της Πέμπτης 06/02 ενδέχεται να σημειωθούν και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Νέα πτώση της θερμοκρασίας

Η θερμοκρασία θα συνεχίσει την πτώση της σε όλη τη χώρα, φτάνοντας στην ελάχιστη τιμή της την Πέμπτη ή τις πρώτες ώρες της Παρασκευής.

Στο χάρτη του meteo.gr που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε την κατανομή της ελάχιστης θερμοκρασίας που αναμένεται την Πέμπτη καθώς και την τιμή της σε 8 μεγάλες πόλεις της χώρας.

20200206_min_temp.png
Στις περισσότερες περιοχές η ελάχιστη θερμοκρασία θα σημειωθεί προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS