ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Τέλος η καλοκαιρία - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Τέλος η καλοκαιρία - Έρχονται βροχές και καταιγίδες
In Τime

Καιρός σήμερα - Ειδήσεις: Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο καιρού, σήμερα Πέμπτη 21 Μαΐου - Αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι τη Δευτέρα, καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Εν αναμονή του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού, βρίσκεται η χώρα μας, καθώς προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού σήμερα Πέμπτη (21-05-2020) από τα δυτικά και βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους, καθώς και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα, Πέμπτη (21-05-2020) βροχές και βαθμιαία καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα, που από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από νωρίς το βράδυ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (22-05-2020).

Ο καιρός σήμερα

Μεταβολή του καιρού, με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα βαθμιαία στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα.

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων που το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα επανέλθει σε σχεδόν κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Πέμπτη 21 Μαΐου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και αργά το απόγευμα 5 έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία έως 6 και από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια καταιγίδες, οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και σταδιακά στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στα νότια έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 και τη νύχτα στις Σποράδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 και στα βόρεια έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το βράδυ 6 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 27 και στα βόρεια από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα του καιρού

Δείτε στη gallery τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-05-2020

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια, σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Στα κεντρικά και τα βόρεια θα κυμανθεί κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23-05-2020

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και το βράδυ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-05-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοανατολικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25-05-2020

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι-Καλλιθέα: Τα δευτερόλεπτα της φρίκης-Ανθρωποκυνηγητό για τη γυναίκα με τη μάσκα

Σχετικές ειδήσεις