ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Προειδοποίηση από Μαρουσάκη - «Προσοχή, έρχονται έντονες βροχοπτώσεις» το επόμενο διήμερο

Καιρός βροχές πρόγνωση Μαρουσάκη
Καιρός: Για έντονες και μεγάλες σε διάρκεια βροχοπτώσεις το επόμενο διήμερο προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνοντας ειδική αναφορά στη βόρεια Εύβοια
INTIME

Καιρός: Για έντονες και μεγάλες σε διάρκεια βροχοπτώσεις το επόμενο διήμερο προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνοντας ειδική αναφορά στη βόρεια Εύβοια

Ανάρτηση με την οποία προειδοποιεί για αλλαγή του καιρού το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες και μεγάλες σε διάρκεια βροχοπτώσεις έκανε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος αναφέρεται ειδικά στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας λόγω των πυρκαγιών του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη οι ισχυρές βροχές αναμένεται να επηρεάσουν αρκετές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας που βρέχονται από τα δυτικά τμήματα του Αιγαίου.

Η «κόκκινη» ζώνη, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον κ. Μαρουσάκη, περιλαμβάνει τα ανατολικά - νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την Εύβοια και τη βορειοανατολική Στερεά.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ

Ισχυρές βροχές αναμένονται το επόμενο διήμερο σε αρκετές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας που βρέχονται από τα δυτικά τμήματα του Αιγαίου μιας και το βαρομετρικό χαμηλό που έχει ενισχύσει την βαροβαθμίδα (διαφορά βαρομετρικής πίεσης) μέσα στο Αιγαίο και που προκαλεί σήμερα τους πολύ θυελλώδεις βοριάδες, καθώς θα μετατοπιστεί πιο ανατολικά θα δημιουργήσει μία ζώνη σύγκλισης γύρω από τις Σποράδες, το Πήλιο και τα βόρεια τμήματα της Εύβοιας. Η ζώνη αυτή σύγκλισης και καθώς θα αλληλεπιδράσει με την τοπογραφία αυτών των περιοχών θα προκαλέσει μια ζώνη έντονων και με διάρκεια βροχοπτώσεων στα ανατολικά - νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, στις Σποράδες, την Εύβοια και την βορειοανατολική Στερεά όπως φαίνεται και στον επισυναπτώμενο χάρτη βροχόπτωσης.

Με δεδομένες και τις συνθήκες όπως διαμορφώθηκαν μετά και τις πυρκαγιές, θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από αυτή την εξέλιξη.

Καλή συνέχεια σε όλες και σε όλους!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Με τριαντάφυλλα στα χέρια αποχαιρετούν για δεύτερη μέρα τον Έλληνα συνθέτη

Κηδεία Mad Clip: Τα συγκλονιστικά λόγια της μητέρας του - «Γιατί αγόρι μου να φύγεις;» (video)

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά στο Άγιο Όρος, κοντά στη σκήτη της Αγίας Άννας