ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Κύμα καύσωνα στον Ατλαντικό - Φόβοι για τυφώνες στην Ευρώπη

Καιρός - Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Κύμα καύσωνα στον Ατλαντικό - Φόβοι για τυφώνες στην Ευρώπη
O Σάκης Αρναούτογλου.
Glomex

Μετά από την παρατεταμένη ξηρασία, η Ευρώπη κινδυνεύει από τυφώνες το φθινόπωρο είπε ο Σάκης Αρναούτογλου

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου καθώς όπως αναφέρει υπάρχει κίνδυνος για τυφώνες στην Ευρώπη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του Ατλαντικού.

Μέσα από ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες στα νερά του βόρειου Ατλαντικού, τονίζοντας πως ο «η θερμοκρασία των νερών του Ωκεανού, είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί».

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος, αναφέρει ότι «Εκτός από τη Μεσόγειο και ο βόρειος Ατλαντικός βιώνει ένα πρωτοφανές θαλάσσιο κύμα καύσωνα, με την περιοχή να καταγράφει τις θερμότερες θερμοκρασίες νερού στην καταγεγραμμένη ιστορία».

«Αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στα θαλάσσια οικοσυστήματα αλλά και στην πορεία των επαναλαμβανόμενων τυφώνων προς την Ευρώπη αυτό το φθινόπωρο! Τέτοιες υψηλές θερμοκρασίες νερών στον βόρειο Ατλαντικό θα μπορούσαν ακόμα και να ενισχύσουν εξασθενημένους τυφώνες στα βόρεια τμήματα του, στέλνοντάς τους επικίνδυνα κοντά στην Ευρωπαϊκή ήπειρο με ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά της ξηρασίας που βιώνει μεγάλο τμήμα της εδώ και εβδομάδες!», τόνισε στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σχετικές ειδήσεις