ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έως -3 στα ορεινά - Οι περιοχές με τη χαμηλότερη θερμοκρασία

Καιρός: Έως -3 στα ορεινά - Οι περιοχές με τη χαμηλότερη θερμοκρασία
Έπεσαν τα πρώτα χιόνια
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Επικίνδυνη κακοκαιρία έρχεται μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, με τα πρώτα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά της χώρας.

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της χώρας, ενώ η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές έφτασε και τους -3 βαθμούς Κελσίου. Νοτιότερα μπορεί να μην υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης, ωστόσο η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή. Σήμερα αναμένεται να χιονίσει τη νύχτα στα ορεινά της δυτικής χώρας.

Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο σημειώνονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα καταιγίδες έως τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα σημειωθούν βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς στα δυτικά και στα νησιά του νοτίου Αιγαίου, και τους 11 με 14 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Οι περιοχές με τη χαμηλότερη θερμοκρασία

Πρόγνωση για την Τετάρτη 29/11

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο έως το μεσημέρι 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Επικίνδυνη κακοκαιρία μέσα στην εβδομάδα

Επικίνδυνη κακοκαιρία έρχεται μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, στην ανάρτησή του στο Facebook, μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε ισχυρή κακοκαιρία στη χώρα μας, με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στα νησιά του Ιονίου, στην Πελοπόννησο και στη Στερεά.

Συνεχίζεται η «παρέλαση» των βαρομετρικών χαμηλών. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης η επικράτηση ενός ιδιαίτερα άστατου καιρού που θα έχει από βροχές και πολύ ισχυρούς ανέμους, μέχρι και χιόνια στα βουνά μας θυμιζοντάς μας ότι μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα.

Τα πιο έντονα φαινόμενα (βροχές - καταιγίδες - χαλάζι - ισχυρούς κεραυνούς) αναμένονται στα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου, στη Πελοπόννησο με έμφαση τα δυτικά και περισσότερο τα ανατολικά και νότια παράλια, στη Στερεά με έμφαση το κεντρικό και περισσότερο το ανατολικό τμήμα της συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία - Σποράδες, στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία - Θράκη καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Την Παρασκευή σταδιακά η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί για να οδηγηθούμε σε ένα Σαββατοκύριακο με γενικά ήπιο καιρό ο οποίος θα οδηγήσει τον υδράργυρο και σε άνοδο.

Ακολουθεί χάρτης με την εξέλιξη - πορεία βροχοπτώσεων όπου στο κάτω μέρος αυτού υπάρχει χρωματική κλίμακα που δείχνει τον όγκο νερού σε τόνους ανά στρέμμα σε χρονικό διάστημα τριώρου.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε ακόμα:

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες λόγω κακοκαιρίας

Καιρός: Με συννεφιά και βροχές η Τρίτη – Πότε θα σημειωθούν καταιγίδες

Καιρός - Μαρουσάκης: Με επικίνδυνη κακοκαιρία φεύγει ο Νοέμβριος