ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Χιόνια στα διόδια Αφιδνών - Εντατικοί έλεγχοι της Tροχαίας

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Χιόνια στα διόδια Αφιδνών - Εντατικοί έλεγχοι της Tροχαίας
Eurokinissi

Χιονοθύελλα σε Αφίδνες και Καπανδρίτι. Σαρωτικοί οι έλεγχοι της αστυνομίας για αλυσίδες. Κλείνουν δρόμοι λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Σφυροκοπάται το λεκανοπέδιο της Αττικής από την κακοκαιρία Μπάρμπαρα, με τα πρώτα χιόνια να έχουν στρωθεί στα βόρεια προάστια. Η κακοκαιρία θα εκδηλωθεί σε τρία κύματα, ενώ σε αρκετές περιοχές κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Συγκεκριμένα στις Αφίδνες έχει αυτή την ώρα ισχυρή χιονόπτωση και στα διόδια δεν περνάει κανένα όχημα χωρίς αλυσίδες. Όσοι δεν έχουν αλυσίδες κάνουν αναστροφή και γυρίζουν πίσω σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τροχαίας. Αντίστοιχα, στο Καπανδρίτι εκδηλώνεται χιονοθύελλα, καθώς οι άνεμοι είναι ισχυροί και στην Αττική.

Χιονόπτωση στις ΑφίδνεςEurokinissi

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ για τον καιρό, ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη έχουν φτάσει στη χώρα μας, φέρνοντας χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρό παγετό, κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, καθώς και θυελλώδεις βόρειους ανέμους.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά ενώ από το μεσημέρι θα ενταθούν, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τη Δευτέρα θα συνεχιστούν αλλά με μικρότερες εντάσεις.

Στην Πάρνηθα και στην Πεντέλη κλείνουν οι δρόμοι λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, ενώ έχει ξεκινήσει να χιονίζει και στην Κηφισιά.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

  • Επί της περιφερειακής οδού Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του Γ.Σ.N.A. 414 έως τη θέση Άγιος Πέτρος.
  • Στην επαρχιακή οδό Τατοΐου – Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Μερκούριο.
  • Στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα προς Άγιο Μερκούριο.

Δείτε Live την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Χιόνια σε Δροσιά και Διόνυσο

Το έστρωσε στα βόρεια προάστια του λεκανοπεδίου με τη Δροσιά και τον Διόνυσο να ντύνονται στα λευκά.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή και σε αρκετά σημεία υπάρχουν περιπολικά για περιπτώσεις ανάγκης αλλά και για έλεγχο για αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το «έστρωσε» σε Πάρνηθα, Βίλια και Ιπποκράτειο Πολιτεία

Στην Πάρνηθα, τα Βίλια και την Ιπποκράτειο Πολιτεία έχουν στρωθεί τα χιόνια, ενώ και στις Αφίδνες και στην Άνοιξη παρατηρείται χιονόπτωση.

Πάνω από 20 πόντοι το χιόνι στο καταφύγιο Μπάφι

Ξεπερνάει του 20 πόντους το χιόνι στο καταφύγιο Μπάφι, όπως φαίνεται και σε βίντεο που αναρτήθηκε, ενώ η κακοκαιρία Μπάρμπαρα σφυροκοπά την Αττική.

Σημειώνεται ότι ο δρόμος για το καταφύγιο είναι κλειστός, ενώ επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε πεζοπόρους. Ωστόσο, υπάρχει προειδοποίηση για όποιον ανέβει για πεζοπορία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις