ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός – Ο Θοδωρής Κολυδάς προειδοποιεί: «Ο “Ω” εμποδιστής δεν έφυγε – Έρχεται νέα επιδείνωση»

Καιρός – Ο Θοδωρής Κολυδάς προειδοποιεί: «Ο “Ω” εμποδιστής δεν έφυγε – Έρχεται νέα επιδείνωση»
Χάρης Γκίκας / Newsbomb.gr

Με καιρικά… σκαμπανεβάσματα αναμένεται να συνεχισθεί ο εφετινός Ιούνιος, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Θοδωρή Κολυδά.

Σήμερα (19/06), ο Θοδωρής Κολυδάς προειδοποίησε για τη νέα επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες και προβλέπει πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό την Κυριακή των εκλογών (25/06).

Συγκεκριμένα, ο γνωστός μετεωρολόγος τόνισε ότι «ο “Ω” εμποδιστής δεν έχει φύγει» και πως ο καιρός θα «χαλάσει» ξανά την ερχόμενη Κυριακή, κάνοντας λόγο για πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά, όπως ανέφερε, ο καιρός σήμερα Δευτέρα (19/06) θα είναι γενικά αίθριος, με κάποιες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, ενώ, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο έως 31°C και θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα, σηματοδοτώντας, έτσι, την επιστροφή του καλοκαιριού.

Στα ανατολικότερα τμήματα, αναμένεται να σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Ψυχρή… αναμένεται η Κυριακή της κάλπης (25/06)

Στη συνέχεια, ο κ. Κολυδάς προβλέπει ότι η καλοκαιρία θα διατηρηθεί έως την προσεχή Κυριακή, όταν και αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της επικράτειας, καθώς θα κατέβουν ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια, με αποτέλεσμα να σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.

«Ο “Ω” εμποδιστής δεν έφυγε. Απλώς μετακινήθηκε λίγο ανατολικά και o αντικυκλώνας μάς εγγυάται καλοκαιρία. Πρόσκαιρη αλλαγή την Κυριακή των εκλογών (25/06) στα κεντρικά και βόρεια, όπως διακρίνεται στον χάρτη των 500 hPa με το πέρασμα διαταραχής και ψυχρής μάζας», υπογράμμισε ο Θοδωρής Κολυδάς.

Σχετικές ειδήσεις